ΥΨΗΛΗ ΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ QUINO

 .

Αστεία ασύνδετα σκίτσα από ένα μεγάλο διανοητή των κόμικς , ή μια ολόκληρη πολιτική και φιλοσοφική ανάλυση που αφορά την εποχής μας;
Ο Quino διάλεξε σε μια σειρά δημιουργίες του, πέρα από την ευφυέστατη Μαφάλντα να υπηρετήσει την σιωπή του λόγου δίνοντας χώρο στην εκγύμναση της αντίληψης μας.

Η παθολογία της εκχρηματισμένης οικονομίας με αναφορές σε Φροϋδικά συμπλέγματα στη σκέψη του ανθρώπου "Τέρατος", θα καλεί πάντα την χειραγώγηση κάθε μορφής πνευματικής εξουσίας για να αλλάξει ότι πιο φυσικό έχουμε στα κύτταρα και να διαμορφώσει τις αντιλήψεις μας. Αποτέλεσμα τούτου, η εμφύτευση ενός φόβου στην διεθνή σκακιέρα των αναγκών της απληστίας με συνέπεια τα λίγα «Μαύρα» να απειλούν τα πολλά «Λευκά».   Συνέπεια αυτής της εγκεφαλικής βλάβης είναι η απομόνωση των ανθρώπων σε μια καταναλωτική και περιχαρακωμένη ατομική ζωή που αδυνατεί να αντιληφθεί τον κουκλοπαίκτη της μαριονέτας που κουβαλά στη σκέψη του.
Μια ολόκληρη ψευτο-φιλοσοφία θα εκπαιδεύσει τους αναλώσιμους (πλέον) ανθρώπους στην θετική σκέψη και η απροσδιόριστη «ελπίδα» θα μπορέσει να τους κρατήσει ελέγξιμους και απομονωμένους.
Πιστοί οι άνθρωποι στο «σύστημα» που χρησιμοποιεί την «πιπίλα» της τραβεστί φιλοσοφίας θα ελπίζουν (γενικά) σε κάτι καλύτερο και θα θυμώνουν (ειδικά) σε όποιον δεν αντέχει τους ρυθμούς της εκκρεμούς ζωής τους , λέγοντας δεικτικά για την απώλεια του άλλου αγνοώντας ταυτόχρονα την επικείμενη τη δική τους… «Τα γνωστά, πάντα θα υπάρχει ένας απαισιόδοξος»






Δεν υπάρχουν σχόλια: