Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

.

Παραθέτω αρχικά ένα γνωστό βίντεο που κυκλοφορεί στο internet και τις περισσότερες φορές φέρνει το γέλιο στα χείλη μας μια και μιλά για μια ομάδα πιθήκων και τον τρόπο που μεταφέρουν την μάθηση τους σχετικά με ότι τους απαγορεύεται μέσα στο κελί της κράτησης τους.
Το βίντεο τελειώνει με το γνωμικό του Αλβέρτου Ανιστάιν που λέει ότι « Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα , το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα … και δεν είμαι σίγουρος για το Σύμπαν»
Σε όλους τους ανθρώπους θα ανέβει στα χείλη ένα γέλιο μας μαζί με την συμφωνία τους σε αυτή την ευφυή σκέψη που είναι καθολικά παραδεκτή. Όμως μετά από αυτή την συμφωνία δεν προχωράμε σε μια ταυτοποίηση των προσωπικών μας ηλιθίων σκέψεων μια και είμαστε σίγουροι ότι οι ηλίθιοι βρίσκονται παντού γύρω μας με μια βεβαιότητα ότι εμείς που το καταλαβαίνουμε σαφώς και δεν είμαστε.



Μετά την διασκεδαστική παρακολούθηση του βίντεο θα ήθελα να σας αναφέρω ότι αν όμως έχουμε στο μυαλό μας έστω και μία σκέψη που πίσω της κρύβεται η λέξη «Πιστεύω» τα μαντάτα λένε ότι ανήκουμε στην κατηγορία που περιέγραψε ο μεγάλος Αλβέρτος. Το καταλαβαίνω ότι είναι οδυνηρό και δεν θα το ήθελε κανένας μας… αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αν τώρα κατανοήσουμε κάποια στιγμή ότι αυτή η μικρή λέξη που είναι το «Πιστεύω» δημιουργεί τον πόνο και τον όλεθρο γύρω μας και κατευθύνει χιλιάδες χρόνια την ανθρώπινη σκέψη σε μια βία της μιας ομάδας ενάντια στην άλλη, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά για να εφησυχάσουμε.

Ένα βίντεο σε πέντε μέρη θα αφήσει την πληροφορία της περιοριστικής λογικής του «Πιστεύω» να φτάσει και στο μυαλό του αναγνώστη. Η διαχείριση της πληροφορίας ανήκει στην ελεύθερη βούληση του κάθε ενός όπως και η ίδια η ζωή του.Πατήστε στην κάθε εικόνα και παρακολουθήστε την ισχυρότερη βία μιας κατηγορίας "πιστεύω" που διαθέτουμε όλοι μας όπως είπε και ο Αλβέρτος.

1
2
3
 
4
 
5
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: