ΠΟΝΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ

 .

 Θέλω να μιλήσουμε για τις ιερές γωνιές της Ελλάδας και να αφήσουμε την αλήθεια να περάσει μπροστά από τα μάτια μας αποκαλύπτοντας την βέβηλη σκέψη  που σκοτώνει συνεχώς ότι δεν γνωρίζει έχοντας απέναντι της την απέλπιδα αντίσταση μιας μειοψηφίας που νοιώθει ανίκανη μπροστά στη δύναμη της βλακώδους ιδιωτείας.

Έτσι λοιπόν θα σας πω, ότι σε τούτη τη γωνιά του πλανήτη πέρα από κάποιους υπέροχους ανθρώπους υπάρχουν και αρκετοί που για την ματαιοδοξία της ατομικής τους ευμάρειας μπορούν να πουλήσουν ότι πιο ιερό και όσιο υπάρχει μια και σημασία έχει για αυτούς ο πλούτος και η δύναμη της φτηνής ζωής τους.
Το τελευταίο διάστημα μου αρέσει να επισκέπτομαι την Ακαδημία του Πλάτωνα που κάποιοι κάτοικοι της (απλοί άνθρωποι) φρόντισαν να γίνουν θεματοφύλακες του χώρου της αρχαίας Ακαδημίας και μέσα από αγώνες προσπαθούν να τον σώσουν από την καταστροφή που κατά καιρούς επιθυμεί το Ελληνικό κράτος σε μια καλή επικοινωνιακή σχέση με οργανωμένα συμφέροντα πλουσίων ιδιωτών.
Σε αυτή τη χώρα , η ιστορία πολλές φορές έχει εχθρό της το ίδιο το κράτος και τούτο είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία.  Άλλοι λαοί ψάχνουν για ταυτότητα ιστορική και εμείς την καταστρέφουμε συστηματικά.
Αν κάποιος κάτοικος από ένα άλλο μέρος του πλανήτη παραξενευτεί για τούτο το παράλογο θα του εξηγήσω ότι στο χώρο που ξεκίνησε η παγκόσμια έννοια της Ακαδημίας ή ο θεσμός της Δημοκρατίας, η πνευματική σκλαβιά της ιδιωτείας Βασιλεύει.
Τα τελευταία χρόνια αυτοί οι κάτοικοι της ξεχασμένης Ακαδημίας, έχουν σώσει την αρχαία κληρονομιά από πολλές καταστροφές. Από τα περισσότερο αξιοπερίεργα συμβάντα που φέρνουν κλαυσίγελο ήταν η απόφαση του τελευταίου δημάρχου των Αθηνών, που θέλησε να επιτρέψει την οικοδόμηση μεγάλου εμπορικού κέντρου μέσα στον αρχαιολογικό χώρο ακριβώς δίπλα στον αρχαίο ναό του Ακάδημου.
Μη με ρωτήσετε γιατί… μια και στην καλύτερη περίπτωση πρόκειται για μια τέλεια αρμονία πνευματικής εκπτωτικής ταύτισης ψηφοφόρων και ηγέτη, ενώ στην πιο θλιβερή εκδοχή του θα μπορούσε να είναι μια αθεράπευτη Ελληνική συνήθεια σημαντικής μερίδας εκλεγμένων σε αυτή τη χώρα που θα έπρεπε για αυτήν ακριβώς να μάθουν πως γίνεται το χαρακίρι.  (Η νίκη των κατοίκων)
Τόσο σημαντική είναι η μερίδα των εκλεγμένων στην Ελλάδα που φοβούνται το χαρακίρι ώστε νομοθέτησαν και νόμο περί μη ευθύνης τους σε αδικήματα που τελούν για να έχουν ασυλία.
Οι ιστορικοί του μέλλοντος σίγουρα θα γελούν υποτιμητικά για την εποχή ετούτη.

Όμως παντού στην Ελλάδα παλεύουν οι λίγοι επιστήμονες και πολίτες απέναντι  στα οργανωμένα συμφέροντα μιας σκέψης που έχει ως κίνητρο την αλητεία και σίγουρα κουράζονται να έχουν πέρα από τους ιδιώτες και πολιτικούς που είναι λαμόγια επιπρόσθετα και τους ελλιπώς μορφωμένους ράθυμους και αδιάφορους συμπολίτες τους. Στους νεοέλληνες η αδιαφορία βασιλεύει τόσο πολύ που ακόμα και τον Ερμή του Πραξιτέλη να βάραγαν με σφυριά δίπλα τους δεν θα ενδιαφερόντουσαν για την καταστροφή που συντελείται.Θα νόμιζαν ότι πρόκειται για τηλεοπτικό σόου και θα προσπαθούσαν να πάρουν μια θέση στο κάδρο της αγαπημένης τους τηλεοπτικής πραγματικότητας.
Μια ολόκληρη πολιτική αντί-παιδείας έχει καταστήσει μεγάλο μέρος λαού σε καταναλωτές τσιφτετελιών με υπερτροφικούς τους κυνόδοντες για να προστατεύουν το ατομικό τους συμφέρον σε ότι κρίνουν (ως ιδιώτες) ότι είναι η ανάγκη τους.
Μας γνωρίζω καλά γιατί είμαστε όλοι μια σύγχρονη οικογένεια, που κυκλοφορεί με την καμαρωτή άγνοια στα πεζοδρόμια της ζωής έστω αν δηλώνουμε λατρεία για μια ιστορία που δεν την γνωρίζουμε.

Απέναντι όμως από όλη αυτή την βρωμερή ατμόσφαιρα ενός πνευματικού θανατικού βρίσκονται και οι όμορφες στιγμές όπως αυτή που μαζεύτηκαν στην περιοχή της Ακαδημίας απλοί κάτοικοι για να δουν μια ταινία που προλόγισε ο δημιουργός της. Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ «Σεμνών θεών» του Φίλιππου Κουτσαφτή. Η υπόθεση αφορά όλο το χρονικό της παλαιότερης ανασκαφής που έγινε για την αποπεράτωση του κόμβου της Λένορμαν δίπλα στην Ακαδημία και ανακαλύφθηκε ένα τμήμα του αρχαίου νεκροταφείου των Αθηνών, ενώ καλύφθηκε από την οδική διεύρυνση με κόμβο μιας άναρχης πόλης καταγράφοντας την τιτάνια προσπάθεια των αρχαιολόγων να περισώσουν την ιστορία.(Η εκδήλωση)

Όμως η διάθεση μου είναι να ανεβάσω μια επόμενη ταινία του Κουτσαφτή που τιτλοφορείται «Αγέλαστος πέτρα» και το θέμα της αφορά την Ελευσίνα.  Για περίπου μία δεκαετία ο σκηνοθέτης γυρίζει την ταινία για να μας δώσει ένα κλάμα ψυχής για ότι χάνεται μέσα σε μια χώρα που έχει λανθασμένη αντίληψη για την ανάπτυξη της ακαλαίσθητης κουλτούρας της.
Ένας παππούς ο Κυρ Παναγιώτης , θα σηκώσει επάνω του το ξέπλυμα της βέβηλης ζωής ενός λαού χαϊδεύοντας και προστατεύοντας τα μάρμαρα δίνοντας νόημα στη ζωή του.
Μια ταινία σταθμός για την αντίληψη των νεοελλήνων τόσο στις αγορές της όσο και στις εκλεγμένες θέσεις των αρχόντων της που δίνουν την αληθινή εικόνα του σήμερα απέναντι στους λίγους που μάχονται για να σώσουν μια παγκόσμια κληρονομιά.

Η ιστορία χιλιάδων χρόνων είναι παρούσα και της συμπεριφέρεται μια κοινωνία όπως σε ένα σκουπιδότοπο.
Πονά η αλήθεια για το ποιοι είμαστε ως λαός … αλλά πρέπει να το αντέξουμε. Η πνευματική καθυστέρηση βέβαια του λαού μας δεν μπορεί να αντιληφθεί τούτη τη στιγμή την ευθύνη μας .
Είμαστε όμως υπεύθυνοι ως λαός πνευματικών τρωγλοδυτών για τους κατά συρροή φόνους σε πολιτισμό που δεν μας ανήκει και σε τέτοιες εγκληματικές ενέργειες ακόμη και η αμέλεια είναι κολάσιμη.


"Αγέλαστος Πέτρα"  πατήστε στην εικόνα 



Δεν υπάρχουν σχόλια: