ΠΑΜΕ ΕΡΩΤΙΚΑ ... ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

.


Έχει ερευνηθεί  και διαπιστωθεί, ότι ο άνθρωπος όσο πουριτανός και αν να δηλώνει στον περίγυρο του, στις προσωπικές του φαντασιώσεις επιθυμεί ερωτικά βιώματα αρκεί αυτά να μην διαταράσσουν την εικόνα που διαθέτει στον κοινωνικό του περίγυρο.
Αν δεν μπορεί η γυναίκα ή ο άντρας από προσωπική ατολμία να βιώσει ζωντανά την ερωτική του επιθυμία αρκείται σε μια λάγνα οπτική ή φαντασιωτική ικανοποίηση.
Η επιθυμία μου είναι σε αυτή την ανάρτηση να  βιώσει το βίντεο που παραθέτω ο αναγνώστης με αντίστοιχη ένταση της επιθυμίας που διαθέτει  σαν λειτουργεί τις ερωτικές του φαντασιώσεις, ώστε να πετύχει την καλύτερη συγκράτηση της πληροφορίας με όλες τις αισθήσεις του, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις υπέροχες ερωτικές στιγμές.


Στην συμβατική ζωή μας , όταν παίζουμε ρόλους έχουμε μια αδυναμία να ακούσουμε τον άλλο και συνήθως σχεδιάζουμε (αντί να ακούμε) τις απαντήσεις ή τις συμπεριφορές μας σύμφωνα με τις προαποφασισμένες αντιλήψεις που έχουμε στο μυαλό μας.
Αντίθετα σε ένα έρωτα που ο πόθος κυριαρχεί αφήνουμε όλες τις αντιστάσεις της λογικής μας και χανόμαστε σε ένα μαγικό κόσμο εμπειρίας των αισθήσεων που με τίποτε δεν θα τον επιλέγαμε αν αφήναμε να μας καθοδηγήσει κυριαρχικά η λογική μας.
Απόδειξη είναι ότι λέμε πως ο άνθρωπος χάνει τα λογικά του σαν ερωτεύεται.

Το ίδιο μας το σώμα και η επαφή του με τον άλλο άνθρωπο που επιλέγουμε ερωτικά είναι μια εντελώς φυσική διαδικασία και βρίσκεται σαφώς απέναντι από τα ιδεολογήματα που παράγει ο νους για να πετύχει τον διαχωρισμό των ανθρώπων.
Αν ο έρωτας είναι κάτι φυσικό, απέναντι του βρίσκονται ορισμένα αφύσικα που καταδυναστεύουν την ίδια τη ζωή μας και την καταντούν μέσω της αλλοιωμένης λογικής σε ένα βάσανο από τις δυσκολίες της.
Μια από τις δυσκολίες της ζωής που εσφαλμένα την θεωρούμε ως τον επίγειο Θεό, είναι το ίδιο το χρήμα που στην ουσία είναι ένα κατασκευασμένο θεωρητικό ιδεολόγημα των ανθρώπων.
Αναμενόμενο είναι να αποκαλέσουν την σκέψη τούτη ηλίθια οι πτυχιούχοι επιστήμονες που δηλώνουν ειδικοί της οικονομίας.
Είναι όμως κατανοητή η περιορισμένη οπτική τους μια και βρίσκονται κάτω από συγκεκριμένη εκπαίδευση που τους δόθηκε για να υπηρετήσουν το αρχικό ιδεολόγημα της οικονομίας όπως τους το δίδαξε ένας άνθρωπος που δεν αναρωτήθηκαν (ειδικά σήμερα) αν τελικά είχε δίκιο . Μιλώ για τον Άνταμ Σμιθ που πρόσφερε το σπουδαίο (και ίσως αναγκαίο) για την εποχή του βιβλίο «Ο πλούτος των εθνών» που τελικά όπως αποδείχτηκε ήταν οξύμωρος ο τίτλος σύμφωνα με τον πόνο που έχει επιφέρει αυτή η οικονομική παραφροσύνη των αφιονισμένων συσσωρευτών της εξουσίας του πλασματικού πλούτου.

Το βίντεο που προσφέρω και αφορά σκέψεις για ένα αρμονικό τρόπο συνύπαρξης  σε ένα έρωτα της ζωής, έχει μια ολιστική προσέγγιση των επιστημών που σαφώς στο κέντρο τους βρίσκεται ο άνθρωπος. Αφορά και τα δύο φύλα γι αυτό και η τελευταία φωτογραφία απεικονίζει δύο όμορφους ανθρώπους που τελούν το ιερό μυστήριο του έρωτα και φιλοξενεί η εικόνα την πύλη για να μεταφερθείτε στην ταινία.
Αν πατήσετε την εικόνα και κρατήσετε το ενδιαφέρον σας όπως θα το κάνατε για το προσωπικό σας ερωτικό ποθούμενο, το σίγουρο είναι ότι θα τελειώσετε με μια καινούργια πληροφορία προσέγγισης της ίδιας της ζωής και νομίζω ότι αυτό αξίζει.

Όσοι από τους αναγνώστες δεν έχουν ποτέ δημιουργήσει στο μυαλό τους ερωτικά ποθούμενα, εμπίπτουν στην κατηγορία των κατεστραμμένων εγκεφάλων από την ορθολογιστική σκέψη και τότε δεν χρειάζεται να πατήσουν την εικόνα που θα τους οδηγήσει σε άχρηστες πληροφορίες.

Καλή ενημέρωση ευχόμενος υπομονή να το δείτε μέχρι τέλους μια και τα μισά πράγματα που επιλέγει η λογική μας με βιασύνη λέγοντας «το κατάλαβα» δεν είναι πάντα για καλό μας.
Άλλωστε στον έρωτα δεν νομίζω να αφήνει κανένας μας τη λογική του να πει την ανοησία "το κατάλαβα"  πριν φτάσουμε στο τέλος και ολοκληρώσουμε με το σύντροφο τους οργασμούς της επιθυμίας μας.

κλικ στην εικόνα
 


Η συνέχεια του άρθρου αναρτήθηκε την επόμενη μέρα , όπως συνιστάται να λειτουργήσει και ο αναγνώστης την "ανάγνωση" των στοιχείων, περνώντας σε αυτή την δεύτερη ενότητα. 


Σε κάθε πληροφορία οφείλουμε να αναζητούμε την αντίθετη άποψη ώστε να λειτουργούμε μια διαλεκτική σκέψη που αποδομεί πάντα την πρώτη εντύπωση και έτσι αποφεύγουμε να γίνουμε ένθερμοι οπαδοί χωρίς προσωπική θέση και κρίση για ότι μας προσφέρεται. Ένα κομμάτι του εαυτού μας θα ήθελε πάντα ο «Από μηχανής» θεός να μας δώσει τη φώτιση και να μας απαλλάξει από την βάσανο της πλάνης …. Δηλαδή αν το εξετάσουμε καλύτερα θα θέλαμε να είμαστε «τζάμπα μάγκες» και να βολευτούμε πίσω από πληροφορίες που θα μας κάνουν την ζωή τακτοποιημένα όμορφη.

Μέσα από αυτό το «κουσούρι» βρισκόμαστε και σε κοινωνίες αντιπροσωπευτικών δημοκρατιών αλλά και θρησκειών που αφήνουμε πάντα κάποιον «Άλλον» να αποφασίζει για μας. Εδώ όμως (τουλάχιστον σε αυτό το άρθρο) δεν πρόκειται να ενισχυθεί η τεμπελιά της αφομοίωσης μιας εντυπωσιακής πληροφορίας.

Η Ελληνική σκέψη που έρχεται από τους Προσωκρατικούς φιλοσόφους και πάντα θα βρίσκεται έτοιμη προς αξιοποίηση τροφοδοτώντας την «αναγέννηση» κάθε εποχής, ζητά να ψάξουμε μέσα στη σκέψη μας και να την λειτουργήσουμε με την δική μας αλήθεια στην δική μας δυνατότητα αντίληψης για ότι νομίζουμε ότι είναι αληθές.
Παραθέτω χωρίς σχόλια ένα βίντεο που σαφώς βρίσκεται απέναντι από ότι παρακολουθήσατε χωρίς και αυτό να είναι η μοναδική αλήθεια. Είναι το ίδιο ακριβώς δίλημμα που παρουσιάζεται στον απλό άνθρωπο που λέει δεν ξέρω ποιόν να πιστέψω σαν του ζητούν την ετυμηγορία της ψήφου του για πολιτικά ζητήματα.
Αν ήταν εύκολο να έχουμε τεκμηριωμένη κρίση θα ζούσαμε και σε μια υπέροχη κοινωνία σκεπτόμενων και ο «Λαός» θα είχε ουσιαστική και κυρίαρχη έννοια.



Μετά και από αυτό θα μπορούσαν να υπάρξουν χίλιες ακόμα οπτικές που θα μας απασχολούσαν για μια ολόκληρη ζωή χωρίς να μπορέσουμε να πούμε με βεβαιότητα ότι βρήκαμε την Αλήθεια. Όμως εμείς θα πρέπει να επιλέξουμε την δική μας Αλήθεια που διαφορετικά ονομάζεται και «Ζωτικό Ψεύδος» και μέσα σε αυτό να δομήσουμε μια όμορφη ζωή που θα μας κάνει ήρεμους και θα μας δώσει την χαρά της προσωπικής ζωής. Όσο περισσότερο ψάχνουμε για να κατασταλάξουμε σε ένα «ζωτικό ψεύδος» τόσο πιο κοντά στην «Αλήθεια» βρισκόμαστε.
Τέλος θα σας παραθέσω ένα μικρό βίντεο από ένα σύγχρονο φιλόσοφο που θα δώσει ένα στίγμα Ελληνικής σκέψης και θα σας μεταφέρει σε αναγνωρίσιμο χρόνο στον τρόπο που γινόντουσαν οι φιλοσοφικές προσεγγίσεις στην αρχαία Ελλάδα. (Πηγή liantinis.org)
Έτσι θα έχετε -άλλη μια- πληροφορία για να την τοποθετήσετε δίπλα στο παζλ σύνθετης σκέψης της ζωής σας.

Το άρθρο σε αυτό το σημείο κλείνει μια και ήδη ολοκλήρωσε την πληροφορία που ήθελε να μεταφέρει και δεν είναι καμία άλλη από την ποιοτική σχέση μας με την παρατήρηση της ίδιας της σκέψης μας και τις παγίδες που κρύβουν τα συναισθήματα που αναπτύσσονται από την ευκολία της τάσης που έχουμε να γινόμαστε από «φόβο» ή «ελπίδα» … «Πιστοί»




Δεν υπάρχουν σχόλια: