ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

.

Πριν από αρκετά χρόνια είχαμε πάει δύο συνάδελφοι στο Μόναχο και επισκέφτηκα για επαγγελματικούς λόγους ένα εργοστάσιο παραγωγής προϊόντων γάλακτος.
Ένας τεράστιος χώρος επίγειος με όμορφα κτίσματα ήταν το επίπεδο που αρχικά επισκέφθηκα. Στην συνέχεια κατέβηκα κάτω από τη γη όπου ήταν οι μονάδες παραγωγής , πάλι καλοφτιαγμένες και οργανωμένες … αλλά κάτω από την γη.

Η έκπληξη μου ήταν τεράστια όταν ο πρόσχαρος αλλά με ευγένεια που διατηρούσε απόσταση Βαυαρός διευθυντής, μας έδωσε την πληροφορία ότι γύρω μας ήσαν σε όλο το χώρο Έλληνες και Τούρκοι.

Πολλά χέρια σηκώθηκαν να μας χαιρετούν , και η καρδιά μου σχιζόταν γιατί έβλεπα την μοίρα αυτών των λαών που τους ήθελαν να έχουν ενισχύσει την αντιπαλότητα να σέρνονται στην επιδίωξη της «ευμάρειας» του απαραίτητου προς το ζειν … σε υπόγεια .
Σήμερα ζούμε πάλι στα υπόγεια των αγορών που ορίζουν τη χρήση της σκέψης μας.

Ένα παράθυρο που κοιτά στον ουρανό και είναι ο «Περικλέους Ἐπιτάφιος Λόγος» του Θουκυδίδη . (ΕΔΩ)
Αν δεν έχουμε χρόνο να τον διαβάσουμε, απλά θα μείνουμε για πολλά χρόνια ακόμα στα υπόγεια της Ευρώπης .
Αν δεν καταλαβαίνουμε τι λέει ο λόγος, τον διαβάζουμε πολλές φορές , ξανά και ξανά.
Αν θέλουμε να βγούμε από τα υπόγεια κάνουμε συνέχεια προσπάθεια να καταφέρουμε να σηκωθούμε από το σχοινί με τους ελάχιστους κόμπους που υπάρχει και το αγνοούμε…
Ας γνωρίσουμε τι μπορούμε να είμαστε… και τότε ως δια μαγείας θα εξαφανιστούν όλοι οι Ηγέτες που νομίζουμε ότι θα μας σώσουν !

Ο μεγαλύτερος ηγέτης είναι ο ενημερωμένος και ενεργός πολίτης.
Όταν λέω ενημερωμένος προς Θεού δεν εννοώ από την τηλεόραση !!!
Ο ασφαλέστερος δούλος είναι ο εφησυχασμένος καταναλωτής που εντέλει τους άλλους να του προσφέρουν αγαθά στη ζωή του.
Διαλέγουμε … χαλαρά και υπόγεια … ή πόνος με αναρρίχηση ;
Ότι διαλέγουμε … αυτό είμαστε … και δεν χρειάζεται να παραπονιόμαστε ως ράθυμοι κηφήνες ,γιατί γινόμαστε γραφικοί ως σκερτσόζοι δούλοι.

Στο μυαλό μου υπάρχει μια συμπεριφορά που έχουν οι κτηνοτρόφοι … και καλό είναι να την καταλάβουμε και τότε θα ερμηνεύσουμε τα μέτρα που έχουν πανικοβάλει τους Έλληνες και νοιώθουν μειονεκτικά και την επιβίωση τους να απειλείται.

«Αν δεν σκιαχτούν τα πρόβατα … δεν τα οδηγάει ο τσοπάνης !»

Δεν υπάρχουν σχόλια: