Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΘΕΑ...

.

Την ώρα που τα «πρόβατα» τρέχουμε πανικοβλημένα από την αντιπαλότητα που δημιουργούν μεταξύ των λαών όσοι διαχειρίζονται το μοντέλου του Ευρωπαϊκού πολιτισμού (παγκοσμίως) καλό είναι να ακούσουμε τι είπε στον επίλογο του ο μεγάλος καθηγητής Λιαντίνης όταν δίδασκε στο Ηρώδειο τους μαθητές του.

Η οικονομική κρίση , είναι απλά οι τριγμοί πτώσης του τέρατος που ως Ιδεομορφή έζησε με ύβρη απέναντι στην οικονομία της φύσης και παρήγαγε πλούτο που τον ονόμασε ΥΠΕΡΑΞΙΑ.
Φτωχοί που είμαστε … οι τελευταίοι άφρονες των αφρόνων προγόνων μας …


Ομιλία στο Ηρώδειο το 1995

(απόσπασμα από τον επίλογο της ομιλίας) …


Θα ρθεί μια εποχή , που κάποιες γενιές θα πληρώσουν ακριβά αυτά τα οφέλη που έχουμε και αντλούμε εμείς σήμερα με βάση όλη αυτή την κοσμοθεωρία όπως αναπτύχθηκε μέσα στον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Μιλώ δηλαδή για ένα αδιέξοδο γιατί όταν λέμε δηλαδή Πέθανε ο Θεός, ο Νίτσε εννοεί ότι ο πολιτισμός πολλαπλώς οδηγείται σε αδιέξοδο.
Τι θα πει αυτό; Σταματάμε εκεί; Τι θα γίνει μετά…
Έρχεται μια καταστροφή κοσμογονική αγαπητοί και αλλοίμονο σε εκείνες τις 2,5 γενιές που θα ζήσουν αυτή τη στιγμή σε αυτή την εποχή.
Πότε θα είναι; Μετά από 100 από 200 χρόνια;
Δεν είμαστε σοφοί ας πούμε ότι προσιόντων αισθάνονται
Αλλά αυτή η καταστροφή είναι δεδομένη.
Αυτό σημαίνει ότι Πέθανε ο Θεός ή Τελείωσε ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός.
Με την έννοια αυτή , αν ζούμε εμείς σήμερα και έχουμε αγαθά και απολαβές και χίλια άλλα δύο πράγματα λέμε ότι ζούμε εις βάρος των μελλοντικών γενεών.

Ολόκληρο το βίντεο , αν έχουμε χρόνο... και δεν τρέχουμε ως "πρόβατα" στα σφυρίγματα του τσοπάνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: