ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

.

Αλίευσα από το διαδίκτυο ένα ψηφοδέλτιο που αντιπροσωπεύει την διάθεση μερίδας των ψηφοφόρων αυτής της χώρας σε αυτή την χρονική στιγμή.

Η πρώτη αντίδραση στη θέα του, είναι ένα χαμόγελο που αφορά στην ευρηματικότητα της διαμαρτυρίας των ανθρώπων, όμως η δεύτερη σκέψη δεν είναι τόσο διασκεδαστική.
Το θλιβερό είναι ότι σε αυτό το ψηφοδέλτιο θα βρουν έκφραση του θυμού τους, άνθρωποι που έχουν σιγοψιθυρίσει την μελωδία του Άξιον Εστί … και έχουν μέσα τους ένα τρομερό πόνο για τον εκπεσμό κάθε ονείρου στην σημερινή πραγματικότητα.
Όταν τα οράματα για μια πατρίδα γίνονται αγχωτικοί χειρισμοί διαχείρισης των κρατούντων … τότε έχουμε πρόβλημα που δεν ελέγχεται … και αυτό είναι πάντα απρόβλεπτο στην εξέλιξη του.
Το θλιβερό είναι ότι η εκάστοτε εξουσία ήταν αποκομμένη από το συναίσθημα του λαού και αυτό γίνεται εμφανές ακόμη και σήμερα από τους λειτουργούς της.
Αυτό γίνεται φανερό από τον ανόητο λόγο που αναπτύσσουν πολιτικά οι κρατούντες αλλά και οι παρατρεχάμενοι τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είναι μακριά νυχτωμένοι. Αγνοούν τις ενδεχόμενες αντιδράσεις , υπερτιμώντας την υποκρισία τους και την ικανότητα να θεωρούν ότι ελέγχουν τα πράγματα ..αυτό δηλαδή που ποτέ δεν ελέγχεται σε μια χαοτική χημική αντίδραση.
Ακόμη και την αποχή των ψηφοφόρων από τις κάλπες … την ερμήνευσαν με ότι πιο ανόητο μπορούσαν να ανασύρουν μέσα από την αντίληψη τους.
Επειδή όλοι μιλούν για την νίκη του μικρού ή μεγάλου μαγαζιού τους που έχουν στήσει στο παζάρι της πολιτικής αγυρτείας, λέω να χαρίσω αυτή την έξυπνη ιδέα του ψηφοδελτίου που ανακάλυψα στην δική τους Νίκη !

Υ.Γ.
Σημειώνω για να μην κάνουμε λάθος ... το ψηφοδέλτιο φαντάζομαι να αφορά όλους τους χώρους που κρατάνε "πάγκο" στην λαϊκή του πολιτικού παζαριού...
και ο Νοών Νοείτω... (αν και δεν είναι σίγουρο το φτύσιμο ερμηνεύεται ως ψιχάλα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: