ΟΤΑΝ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΙΒΛΙΟ…

.

Έλαβα ένα e-mail από ένα ευγενή νέο που βρίσκεται στον κοινό διαδικτυακό χώρο των συντοπιτών μου που με ενημέρωνε ότι ο πατέρας του εξέδωσε ένα βιβλίο σχετικά με ιστορικά στοιχεία του χωριού μας.
Σταμάτησα και σκέφτηκα πόσο όμορφο είναι να χαίρονται τα παιδιά για τις δημιουργίες των γονιών τους και πόσο ουσιαστικό είναι στην εξέλιξη τους πέρα από ότι θέλουν να μας πείσουν για την εκπτωτική σκέψη της νέας γενιάς.
Θα ήθελα να δώσω για αυτή την εσωτερική ευγένεια της σκέψης του Ευθύμη πολλά συγχαρητήρια στον ίδιο, αλλά και στον Δάσκαλο , Πατέρα και Συγγραφέα Κώστα Γακόπουλο.

Φρόντισα να το αναζητήσω και να το προμηθευτώ άμεσα και ομολογώ ότι χάρηκα πολύ.
Πρόκειται για ένα πόνημα περίπου 700 σελίδων υπό τον τίτλο « Η Δραγασιά χθες σήμερα αύριο»
Θα σταθώ στον πρόλογο του Δάσκαλου και Συγγραφέα Κώστα Γακόπουλου, που με χαροποίησε και φυσικά μου έδωσε την απόδειξη για την ευγένεια του παιδιού του.

Ξεκινά: «Με την εργασία μας αυτή δεν φιλοδοξούμε να αποκτήσουμε τον τίτλο του συγγραφέα ούτε του ιστορικού…»
Αυτό το «μας» είναι η ευλογία και η ανωτερότητα των ανθρώπων όταν ελεύθεροι δημιουργούν κοινότητες …
Όσο για τα υπόλοιπα είμαι σίγουρος ότι η ιστορία είναι αυτές οι πρωτογενείς καταγραφές της ζωής και των γεγονότων …και όχι πονήματα από γραφεία με πολιτικές σκοπιμότητες.
Κάποιοι άνθρωποι έχουν μέσα τους το κύτταρο σκέψης του Ηρόδοτου και για αυτό τους ευχαριστούμε.
Είναι ένα πόνημα για διαχρονική μελέτη αυτής της μικρής κοινότητας ανθρώπων που μαζί με τις άλλες κοινότητες της όμορφης Ελληνικής σκέψης, ενισχύει τον αγώνα να παραμείνουμε Έθνος σε πείσμα των καιρών που θέλουν να μας μετατρέψουν σε "Ιδιώτες" καταναλωτές.

Αγαπητέ Κώστα , ένα μεγάλο Ευχαριστούμε για αυτό που προσέφερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: