ΠΩΣ ΝΑ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΛΑΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ

.

Το καλοκαιράκι έχει μπει για τα καλά και η πάλαι ποτέ ραστώνη δεν λέει να διαγραφεί στο πρόσωπο των ταλαίπωρων φορολογουμένων.

Οι σιγανές κινήσεις και τα μετρημένα λόγια (χωρίς χαρά) ... έχουν την ρίζα τους στην αμφιβολία που την εκφράζουν με το ερώτημα “ θα την βγάλουμε καθαρή;”
Σου δημιουργείται η αίσθηση ότι οι περισσότεροι στο δρόμο που συναντάς, έχουν προβλήματα ψυχισμού και σύνδρομο μανιοκατάθλιψης.

Και για να μην ακουστεί βαρύς ο χαρακτηρισμός του ψυχισμού παραπέμπω στα λόγια των ψυχιάτρων … που θεωρούν ότι αρχίζει να “χάνει λάδια” και να γίνεται ασθενής ο πρώην υγιής …όταν εμφανίζονται αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό του, την κοινωνία και το περιβάλλον, καθώς και για το μέλλον…
Αυτή είναι η (νέα) απόδειξη … ότι οι λίγοι μπορούν να τρελάνουν τους πολλούς… σε αντίθεση με αυτό που θεωρείτο μέχρι πρότινος, ότι “οι πολλοί μπορούν να τρελάνουν τον ένα”…

Τα παλιότερα “μπάνια του λαού”, αφού πέρασαν από την τραπεζική διαχείριση και έγιναν πριν από λίγα χρόνια “διακοποδάνεια του λαού”, τώρα έχουν γίνει κριτήριο κοινωνικής διαφοροποίησης και λόγος παινέματος (προσωπικής) οικονομικής ευμάρειας…

Άμα ακούσουν οι υποψήφιες νύφες ότι κάποιος φέρελπις νέος (ή έστω προχωρημένης νιότης) … δηλώνει ότι επισκέφθηκε πολλαπλούς τόπους το καλοκαίρι … είναι λόγος (ικανός) να προσανατολίσουν τον έρωτα τους για την αποκατάσταση της καταναλωτικής ευτυχίας τους.
Δεν μιλώ βέβαια για τις νύφες που έχουν στο σημερινό ενεργητικό τους “ιστορικό διακοπών” με προσωπική δαπάνη εν μέσω κρίσης… αυτές είναι ήδη περιζήτητες.

Βέβαια… ο ήδη φέρων μια μικρή ή και μεγαλύτερη μανιοκατάθλιψη, δεν ενδείκνυται να πηγαίνει για μπάνια στη θάλασσα, γιατί αυτό είναι άκρως επικίνδυνο.

Την ώρα που θα πάει (ο ταλαίπωρος) να φάει το κατεψυγμένο καλαμαράκι του στο ήρεμο άδειο μαγαζάκι της παραλίας, έχει πολλές πιθανότητες να του εμφανιστεί μέσα από τα δελτία ειδήσεων ο Πρωθυπουργός του, να κωπηλατεί αδιαλείπτως με κανό, σε όλες τις παραλίες της επικράτειας… και τότε να του έρθει σίγουρα το σύμπτωμα της αυτοκαταστροφής.
Δεν είναι ότι πιο ευχάριστο να βλέπεις το πρόβλημα σου … και να ευθύνεσαι εσύ γι αυτό … μιλάμε για πολλαπλές ψυχικές διαταραχές…και η θάλασσα φαντάζει στο μυαλό του ως "Λεβεντοπνίχτρα".

Αντίθετα τα μέρη που ενδείκνυνται για χαλάρωση και άντληση αισιοδοξίας, είναι νοσοκομεία και κοιμητήρια με προεξάρχον αυτό του Α Νεκροταφείου (της Αθήνας) που έχει και εικαστικό ενδιαφέρον.
Ο λόγος είναι ότι ο ασθενής οφείλει να σκέφτεται (όλα) αυτά που έχει … και συμπυκνώνονται στην λέξη “ζωή”.
Υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι θα κυκλοφορήσει (με ευρωπαϊκή επιχορήγηση) από Σεπτέμβριο, σποτ τηλεοπτικό με θέμα “ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ … ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ”
Την επικοινωνιακή υποστήριξη λέγεται ότι θα την αναλάβει ο κύριος Αντρέας Λοβέρδος.

Εκφράσεις όπως “Ο θεός να βάλει το χέρι του” από απλούς ανθρώπους … ή “ dum spiro spero” από αποτυχημένους της μεσαίας τάξης… είναι γνωμικά που θα χαρακτηρίζουν την εποχή αυτή μέσα στα συγγράμματα του μέλλοντος.

Η επιστήμη της κοινωνιολογίας σίγουρα θα ασχοληθεί με το φαινόμενο αυτό … μια και είναι μοναδικό στην μέθοδο ελέγχου του Νου.

Θέλω να πιστεύω ότι τίτλος αυτής της μελλοντικής μελέτης που θα εκδόσει η Παγκόσμια Τράζεζα, θα είναι:

"ΠΩΣ ΝΑ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΛΑΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ"

Κ.Ζ

Δεν υπάρχουν σχόλια: