Η ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

.

Θέλησα να μοιραστώ μια αγαπημένη μου κινηματογραφική μουσική σύνθεση που αφορά στο έργο «Ο τελευταίος των Μοϊκανών», με τους ανθρώπους που επιλέγουν να κάνουν διαδικτυακή βόλτα από αυτό το πλατύσκαλο συνάντησης.

Η μουσική , έχει λόγο… μόνο που είναι κωδικοποιημένος πίσω από την συναισθηματική νοημοσύνη του δημιουργού.
Αυτό την καθιστά σε ορισμένους ακροατές αδιάφορη και κάποιες άλλες φορές σε ορισμένους άλλους ένα τεράστιο βιβλίο γεμάτο εικόνες και σοφά λόγια.
Τρώμε, σκεφτόμαστε και πράττουμε … αντίστοιχα με αυτό που είμαστε κάθε στιγμή…

Εξελισσόμαστε και αν είναι να μας οδηγήσει κάτι πιο πέρα από αυτό που είμαστε,
είναι η επιλογή μας να στρέψουμε την προσοχή μας σε ότι δεν βλέπαμε μέχρι τώρα…

Αυτό το έργο , το μελέτησα με την παρατήρηση της ψυχαγωγίας του … πολλά βράδια αφήνοντας ελεύθερο ότι δεν εξουσιάζω μέσα μου να πετάξει μαζί με τις νότες και την αρμονία της γλώσσας του.

Δεν έχει νόημα να δώσω την πληροφορία μέσα από αναλύσεις … γιατί είναι άχρηστες από την στιγμή που θα μπουν στην κρίση και στην αξιολόγηση της σκέψης του αναγνώστη.

Άλλο η «λογική» της ανάλυσης που φέρει την Πειθώ μέσα από την Διαλεκτική (που έχουμε ξεχάσει) των αρχαίων Ελλήνων … και άλλο η συν- κοινωνία της συναισθηματικής νοημοσύνης.
Ο Ορφέας ή ο Οδυσσέας … δεν κατέβηκαν στον Άδη παρέα με άλλους και μέσα από διαλεκτικές προσεγγίσεις…

Θα μπορούσα να πω … ότι αναλύοντας όπως κάνουν κάτι κριτικοί της τέχνης …θα έμοιαζε τόσο χαζό .. όσο να προσπαθεί κάποιος να εμπνεύσει ένα ανέραστο για το πόσο όμορφος είναι ο έρωτας χωρίς να μετέχει του βιώματος.

Απολαύστε .. ή πετάξετε αυτή την μουσική… και τα δύο έχουν την ίδια αξία για εκείνη … μια και δεν έχει ανάγκη η «Δημιουργία» την δική μας επιβεβαίωση … αλλά πάντα εμείς την δική της ύπαρξη.


2 σχόλια:

  1. Προς το Blog σας
    Ένα blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
    Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
    Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
    Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
    www.ksipnistere.blogspot.com

    www.ksipnistere.gr
    Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ αρχικά την πρόταση του αποστέλλοντος αυτή την πληροφορία με το ψευδώνυμο Δάσκαλος.
    Όπως κάνω πάντα, θα οργανώσω μέσα στο μυαλό μου την πληροφορία …μετά από επίσκεψη στο χώρο σας και θα απαντήσω υπεύθυνα για την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης συμμετοχής μέσα από άρθρο.
    Σε κάθε περίπτωση εύχομαι την επιτυχία του εγχειρήματος σας, που εκφράζει όπως τεκμαίρω από το κείμενο, την αγωνία των δημιουργών του για μια καλύτερη τύχη της ζωής όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή