ΜΠΟΡΟΥΜΕ ! ΛΕΕΙ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

.

Η Ελλάδα έχει καταστεί μια χώρα κυριολεκτικά «Μπανανία» και οι πολίτες της συμμετέχουν σιωπηλοί σε αυτό το καρναβάλι της έκπτωσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει χαθεί η πολιτική σκέψη όσο και να ντύνονται Ζορό ή να παίζουν δημόσια κιθάρα και ποδόσφαιρο οι πολιτικοί της για να είναι σύμφωνοι με το life style του μάρκετινγκ που υπηρετούν.
Αποφάσισα να προωθήσω μια πολιτική σκέψη που έχει εκλείψει χρόνια τώρα από την υπεύθυνη πολιτική σκηνή και έχει μεταφερθεί σε μια μειονότητα σκεπτόμενων ανθρώπων που μοιάζουν να μιλούν κινέζικα σε μια χώρα που δεν καταλαβαίνει.
Ο πολιτικός λόγος πάντα είναι υπεύθυνος και πίσω από ονοματεπώνυμο σε αντίθεση με τις κραυγές της ανωνυμίας. Ακόμη καταγγέλλει πολιτικές συμπεριφορές χωρίς να έχει την προσωπική απαξίωση προσώπων που τις υπηρετούν. Ακόμη και να τιμωρεί η πολιτική σκέψη είναι ήρεμη και σύννους. Το κυρίαρχο στοιχείο της όμως είναι η ιστορική γνώση και η αντίληψη της πραγματικότητας στην διεθνή σκακιέρα. Λαοί που φωνάζουν ζητώντας και όχι απαιτώντας (μέσα από θέσεις), είναι πάντα έρμαια των επόμενων τσοπάνηδων που θα χειραγωγήσουν την θυμική τους συμπεριφορά.
Η εποχή μας δεν χρειάζεται άφρονες συμπεριφορές αλλά υπεύθυνες στάσεις μέσα από μέτρα προτάσεις που θα επιβάλει μια ειρηνική θέληση ενός λαού σε όσους έχουν χάσει τον Εθνικό τους προσανατολισμό και έχουν ενδώσει στις λογικές της υποτέλειας.
Η υπάρχουσα δομή των Ελληνικών κομμάτων είναι πλέον αδύναμη να επωμιστεί τις εξελίξεις μιας εποχής μια που η αντίληψη τούτη έχει ξεπεραστεί από την ροή της πτωτικής της πορείας ως φιλοσοφική συγκρότηση. Σαφώς υπάρχει η ανάγκη μιας συντεταγμένης διάρθρωσης του πολιτικού λόγου, αλλά οι ομάδες (κόμματα)  που υφίστανται με τα διαφορετικά «ιδιωτικά» τους συμφέροντα δεν έχουν πλέον χώρο στην πραγματικότητα που ζούμε.
Όσοι επιλέγουν ένα στείρο ξύλινο και μέσα από life style λόγο που ευελπιστούν να ανήκουν στην πολύ σπουδαία  υπόσταση ενός Κοινοβουλίου, αναπαράγουν μια πρακτική δοσίλογων σε ξένα κέντρα και εξουσίες και φυσικά πρέπει να απομονωθούν άμεσα από την πολιτική σκηνή.
Μπορούμε και δικαιούμαστε να διαχειριζόμαστε τον πλούτο και την λαϊκή μας περηφάνια με ένα τρόπο που δεν θα μας καθιστά ένα εθνικό μπουλούκι που προσκυνά φύλαρχους.
Μελετώ προσεκτικά τον πολιτικό λόγο του Μίκη Θεοδωράκη και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι μέσα από την πολιτική τους σκέψη που θα μπορέσουν να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις σε ένα άξονα εθνικής κυριαρχίας ενός λαού που ως σύγχρονος στη σκέψη ξέρει να συνεργάζεται στοχεύοντας σε μια ευημερία των πολιτών του.
Η πολιτική δεν είναι τσιτάτα που σαγηνεύουν τους ηλίθιους κομματικούς οπαδούς για να τους βάλουν μέσα σε μια συμφωνία απροσδιοριστίας που επαφίεται στην πατριωτική διάθεση του κάθε ικανού ή ανίκανου ηγέτη.
Η πολιτική είναι συγκεκριμένες  αποφάσεις που μέσα από τούτες δομείται μια καλά κουρδισμένη μηχανή που στόχο της έχει την δικαιοσύνη και την πρόοδο ενός λαού. Ο τρόπος που νομοθετεί ένα κυρίαρχο όργανο όπως αυτό της Βουλής , οφείλει να έχει μια μακρά οπτική πλαισίου που θα αφήνει την ίδια την κοινωνία να εξελίσσει την πρόοδο της χωρίς παρεμβατισμούς και συμπεριφορές δεσποτικές.
Η πνευματική και φιλοσοφική συγκρότηση σήμερα της πλειοψηφίας ενός κατ’ ευφημισμόν κυρίαρχου οργάνου όπως είναι το Νομοθετικό Σώμα της Βουλής, βρίσκεται σε μια πλήρη αδυναμία και ως εκ τούτου θα πρέπει να κατέβουν από το αξίωμα που δεν δικαιούται να έχουν όλοι οι «αστέρες» χωρίς η πνευματική φιλοσοφική συγκρότηση που σύρουν μια χώρα στην ολοκληρωτική καταστροφή.
Η Δημοκρατία των αρίστων μετετράπη σε Ολιγαρχία των μετριοτήτων και τούτο είναι άδικο να συμβαίνει έστω και αν ο εφησυχασμός έχει καταστήσει το σύνολο του Ελληνικού λαού λοβοτομημένους.  Έστω και αν θέλουμε να τιμωρήσουμε τους εαυτούς μας εμμένοντας σε μια σιωπή απέναντι σε ανάξιες σκέψεις, δεν δικαιούμαστε να το κάνουμε για τα ίδια τα παιδιά μας.
Η παρουσία μας σε αυτή τη ζωή είναι δανική από το μέλλον που έχουν άτομα που θα ήθελαν να μιλούν με αξία για τους γεννήτορες τους. Το φιλότιμο είναι μια αίσθηση εφεδρείας βαθειά στην ψυχή μας που σε κάποια στιγμή σαν ενεργοποιηθεί κάνει τα μεγάλα έπη και την γνωστή ιστορία που δεν είναι άλλων … αλλά των δικών μας προγόνων.
Σαν κατακλείδα του άρθρου, βρίσκεται  η  ηλεκτρονική διεύθυνση που αναπτύσσεται το πολιτικό σκεπτικό του Μίκη Θεοδωράκη.
Να είμαστε  ψύχραιμοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε την προσωπική μας αξία σε αυτή την δυστυχώς έκτακτη εθνική ανάγκη που σαφώς έχουμε ευθύνη μέσα από την ανοχή και την στήριξη μας,αλλά σίγουρα έχουμε και το δικαίωμα αλλαγής  της.
Η διαφορετικότητα των απόψεων είναι πάντα γόνιμη και ένας δημοκράτης θα έδινε τη ζωή του για να συνεχίσουν να υφίστανται οι διαφορετικές απόψεις. Όμως η τάση για μια μόνη άποψη που θέλει να είναι η «Σιωπή» απέναντι σε μια εξουσία Ολιγαρχικής επιβολής του φόβου και του υποτιθέμενου μονόδρομου των πολιτικών της επιλογών, είναι μια έκτακτη ανάγκη που κάνει ορατό τον πνευματικό μας θάνατο και σε αυτό οφείλει ο καθένας να αντιδράσει με την ουσία της ζωής του.
Αν δεν έχουμε τρόπο να ορίσουμε την ουσία της ζωής μας τότε ήδη είμαστε δούλοι και ως τέτοιοι θα πουληθούμε στα παζάρια των Εθνικών μας Εμπόρων.
Καλή σκέψη και προφανώς καλή ζωή.



Πέρα από το πλήρες κείμενο υπάρχουν και τα βίντεο της ομιλίας για όσους έχουν δυσκολία στην αφομοίωση των πληροφοριών του γραπτού λόγου.


***************************************
Επόμενο άρθρο επάνω στην ίδια θεματική
http://dragasia.blogspot.com/2011/03/blog-post_11.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: