ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ

.

Ω Μοίρα!

Τα πέπλα της καρδιάς λύγισαν
μπροστά στον άνεμο των ματιών
η γοερή κραυγή ζωγράφισε τα αγκάθια μιας ζωής
μες το κενό της ύπαρξης που χόρευε

Άνθρωπε ! φώναξε το βλέμμα
ίσια στον τόπο μιας καρδιάς που χτύπαγε
ανάμεσα στα βήματα της μοναξιάς
που σάλευαν στης λησμονιάς τη στράτα

Συνέχισα την επανάληψη στον ήχο των βημάτων
και η κραυγή λερώθηκε κι απόμεινε βραχνάδα
χαθήκαμε στον άνεμο των πέπλων της καρδιάς
στο χιλιόστριφτο νήμα της ζωής μας

Τώρα και πάλι σκοτάδι μες το φως
χωρίς ανέμους στης ψυχής το διάβα …
όλα έτσι έπρεπε να γενούν στη δύναμη του «Είναι»
Ω Μοίρα ! φώναξε το βλέμμα που χανόταν


Πάντα πιστός στην ανατροπή της θεματολογίας που πραγματεύεται αυτός ο χώρος, σκέφτηκα να ανεβάσω ένα άρθρο που θα ασχοληθεί με την Ποίηση ως εμπορευματοποιημένη δημιουργία.
Προτίθεμαι μέσα από εχεμύθεια, να παρέχω ποιήματα μεμονωμένα ή και για συλλογές «Πνευματικών» ανθρώπων που δεν θέλουν να κουράζονται τόσο ή ταλαιπωρούνται από την έλλειψη ιδεών κατά την βάσανο της συγγραφής.
Το ποιητικό δείγμα που έχω αναρτήσει στην αρχή του άρθρου, συντάχθηκε εντός τεσσάρων λεπτών με το ρολόι του υπολογιστή. Αυτό σημαίνει ότι αναλογικά θα έχει ευτελή τιμή σε ένα τόσο βαθύ νόημα που δίνει στο γόητρο αυτού που θα το υπογράψει.
Η θεματολογία μπορεί να έχει ένα εύρος από Πατριωτικά έμμετρα μέχρι την ποίηση εσωτερικού ρυθμού που δεν ομοιοκαταληκτεί και πραγματεύεται βαθιές εσωτερικές ανησυχίες ευαίσθητων ανθρώπων.
Το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα να γραφούν ποιήματα (για εσάς) που θα έχουν στόχευση σε μία ομάδα ανθρώπων που επιθυμείτε να σας δοξάσουν.
Αναλυτικότερα μπορούν να γραφούν με ταχύτητα και χαμηλή τιμή ποιήματα που σαγηνεύουν μοναχικές κυρίες, ευαίσθητους αρσενικούς ή ακόμη και ομοφυλόφιλους με εσωτερικές πνευματικές ανησυχίες.
Θα έλεγα ότι η δημιουργική ικανότητα της προσφερόμενης εργασίας βρίσκεται πάντα πίσω από την υπηρεσία της δικής σας εξυπηρέτησης.

Τώρα ορισμένοι που θα διαβάσουν αυτό το άρθρο θα γελούν νομίζοντας ότι ο συγγραφέας αστειεύεται … όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα και εδώ βρίσκεται το σοβαρόν της πολιτισμικής παθογένειας της εποχής μας.
Σε αυτή τη χώρα η πνευματική δημιουργία έχει ταυτιστεί με την λογοπλοκία και μάλιστα όσο πιο ασαφές είναι το νόημα τόσο μεγαλύτερη αξία του προσδίδεται.
Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν ότι το Σαφές είναι και Σοφόν… αλλά η πραγματικότητα του σήμερα τους διαψεύδει.
Επειδή οφείλουμε να επαναπροσδιορίζουμε την φιλοσοφία μας βάσει των αναγκών ενός πολιτισμικού μορφώματος, σκέφτηκα ότι θα ήταν «Σοφόν» να θέσουμε την ικανότητα του σκέπτεσθαι και ταχέως δημιουργείν, στην εξυπηρέτηση των αναγκών της σύγχρονης "Πνευματικής" πραγματικότητας.
Αυτό είναι μια συνταγή που όπως γνωρίζετε την δίδαξε και η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου πουλώντας την πατρότητα των στίχων της σε συνθέτες που βρίσκονταν πίσω από την ανάγκη του «Δοξάστε Με» σε μια άλλη βέβαια εποχή.

Η προσφορά απευθύνεται σε ανθρώπους που ταλαιπωρούνται μέσα από την συγγραφική βάσανο, έχοντας κατά νου την επιτυχία και την δημιουργία «αυλής» από ανθρώπους που θα τους θαυμάζουν.
Έχετε στενοχώρια που ο γνωστός σας (δημόσιος υπάλληλος) στον χρόνο της ράθυμης εργασίας του γράφει στίχους και έτσι έχει όλα τα βλέμματα από κυρίες με θέλγητρα στη διάθεση του;
Η λύση τώρα είναι μπροστά σας.
Υπάρχει η δυνατότητα να παραλάβετε αποσπασματικά ποιήματα προς ανάρτηση στο διαδίκτυο και έτσι να οργανώσετε ένα προφίλ πνευματικού ανθρώπου, ή ακόμη να τυπώσετε το βιβλίο σας με την στοχευμένη στις ανάγκες σας (πάντα συναισθηματικά) ποίηση.
Το συγγραφικό εγχείρημα είναι υπόθεση λίγων ημερών και με ασήμαντα χρήματα θα είστε και εσείς ένας ακόμα Πνευματικός άνθρωπος που θα απολαμβάνει στα μάτια των άλλων τη δόξα της Σκέψης του.
Σημασία δεν έχει τι είμαστε … αλλά τι νομίζουν οι άλλοι για μας.

Η συνεργασία προάγει και μέσα από αυτή θα βγούμε όλοι κερδισμένοι.
Κλείνοντας επαναλαμβάνω ότι η εχεμύθεια είναι το κλειδί αυτής της συνεργασίας για να διαλυθούν και οι τελευταίοι δισταγμοί πλησιάσματος της ματαιοδοξίας σας.

Κάντε ένα βήμα σε μια άλλη ζωή !  Η "αξία" σας περιμένει !


Υ.Γ
Ζητώ την κατανόηση και την επιείκεια των μεγάλων Ποιητών ανά τους Αιώνες μα και των λίγων Συγχρόνων που υπάρχουν, αλλά ως ταπεινός θαυμαστής τους κάπως πρέπει να ενταχτώ και εγώ στην πραγματικότητα της εποχής που ζούμε....Τα αδέρφια μου είναι (όλοι) οι σύγχρονοι "Πνευματικοί" άνθρωποι και με κάποιο τρόπο πρέπει να τους συνδράμω επ'  αμοιβαία ωφελεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: