ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ "ΠΟΝΑΕΙ" Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ


Η αλήθεια είναι ότι κάνω φιλότιμες προσπάθειες να «αγιάσω» και να αγαπήσω την μαλακία που εισπράττω γύρω μου., αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω πάντα επιτυχία.
Έτσι λοιπόν έκανα την είσοδο μου χαρούμενος σε ένα χώρο που γράφουν οι φίλοι του γνωστού μας Αρκά …. Ο διάβολος (εκ της διαβολής) μου έφερε στα μάτια την δεύτερη ανάρτηση από ένα ανόητο αναπνέοντα άνθρωπο που με παρρησία θράσους κεφαλαίας γραφής, είπε την παπαριά του ορθά κοφτά.
Γύρισε το μάτι μου και τρόμαξα σκεπτόμενος ότι και αυτός μπορεί να είναι ψηφοφόρος της κοινοβουλευτικής πραγματικότητας που ζω σε αυτή την χώρα, λαμβάνοντας η πολιτεία την γνώμη του ισότιμα σε κάθε εκλογή.
Μου ήρθε ένα ρίγος φόβου… για τον θεσμό αυτής της Δημοκρατίας…που ζούμε.
Παραθέτω την μαλακία αυτούσια ως «ευαγγέλιο» κατ’ ευφημισμόν της κοινωνίας που βιώνουμε.

ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΑΡΚΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΣΧΗΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΟΣ,ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΟΥ.ΟΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΦΕΛΕΣ ΧΙΟΥΜΟΡ ΛΙΓΟ ΞΕΝΕΡΩΤΟ

Δεν παραθέτω τον χώρο ούτε το όνομα του ανεκδιήγητου, μια και σέβομαι την ενδεχόμενη εξέλιξη που μπορεί να έχει η σκέψη του…
Αυτή είναι η πλειοψηφούσα κοινωνία που ψηφίζει, ερωτεύεται , εκπαιδεύει και εκπαιδεύεται και γενικώς την έχουμε γύρω μας…
Για να πω την αλήθεια, αυτή η μερίδα σκέψης μου εντείνει τον πεσιμισμό για την εξέλιξη της ζωής μας
Αλλά όπως είπε κάποιος … « Η άποψη είναι σαν τον κώλο , όλοι έχουμε»… όμως πρέπει να ομολογήσω ότι κάπου μέσα μας , πονάει η άποψη του μαλάκα … είναι αιχμηρή η αισθητική της ανεπάρκεια…

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/8/10

    Μαλιστα!Να πω και εγω την αποψη μου.
    Αν το ιδιο σχολειο εκανε ο αρκας για τον εαυτο του σε καποια σελιδα κομιξ
    τοτε θα το διαβαζες και πιστευω θα σου αρεσε κι ολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ μου φίλε ή φίλη (σε προσφωνώ διπλά λόγω της ανωνυμίας) σέβομαι την άποψη σου, αλλά καλύτερα ήταν να την διατύπωνες σε πρώτο πρόσωπο , οπότε το καταλάβαινα καλύτερα.
    Μην εικάζεις για μένα…. Θα μπορούσες να με ρωτήσεις….
    Θα σου εξηγήσω όμως το γιατί….
    Όταν η τέχνη (και τα κόμικς είναι τέχνη) μιλά, οφείλει να αποστασιοποιείται από την διαπαιδαγώγηση και την γαλούχηση …η τέχνη πάντα αφήνει ερωτήματα και δεύτερες ερμηνείες.
    Κάθε γραφή , δεν αποτελεί τέχνη … μια και δεν έχει σημασία ποιος το λέει , αλλά τι είναι αυτό που λέει …
    Η λογική του ποιος το λέει… δημιουργεί απλά οπαδούς και εξαρτημένους συναισθηματικά.
    Η συγκεκριμένη γραφή που σχολίασα, έχει τόσους περιορισμούς όσους και η σκέψη που την διατύπωσε.
    Θα πρόσεξες, ότι πάντα αφήνω περιθώριο στην εξέλιξη του ανθρώπου … όμως την αντίληψη δεν μπορώ να την αφήσω να κυκλοφορεί ελεύθερη και να νοιώθει ότι είναι και σπουδαία.
    Το να μου πεις την γνώμη σου είναι σεβαστό .. αλλά σκέψου ότι μπορείς να βάλεις ερώτημα σε αυτό που πιστεύεις κατά την απεύθυνση … ώστε να έχεις το περιθώριο να την αλλάξεις … και ίσως τότε να είναι καλύτερα αυτά που θα βλέπεις.
    Η επικοινωνία δεν είναι πάλη των ανθρώπων … και μην το εκλαμβάνεις έτσι … θέλοντας να ισχυροποιήσεις την αντίληψη σου … Ξέρεις πόσες αντιλήψεις έχω αλλάξει … ουουου ..

    Αν έχεις δομημένη σκέψη επάνω σε ότι υποστήριξες … θα χαρώ να την ακούσω …
    Διαφορετικά δεν γίνεσαι χειρότερος ούτε «χάνεις» αν το δεις και από άλλη ματιά αυτό που είχες κατά νου αρχικά …
    Να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31/8/10

    TO ONOMA MOY EINAI ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
    Αλλα δεν μπορεσα να σχολειασω επονυμα
    λοιπον αναφερω το το ονομα μου στο σχολιο
    .νομιζω ειναι το ιδιο!
    Παντος και το δικου σου σχολειο δεν χρηζει ευπρεπειας και ειναι σχεδον προσβλητικο.
    Δεν υποστηριζω καποια αποψη απλος καυτηριαζω το γεγονος οτι αν καποιος επονυμος ελεγε το ιδιο θα ηταν συνθημα τωρα, ενω οταν το λεει ενας αγνωστος ειναι μ.....!
    Αλλωστε οσοι ειναι η ανθρωποι ειναι και γνωμες...
    η καλυτερα η γνωμες ειναι περισσοτερες.
    Μου λες (συνοψιζω)οτι σεβεσαι την καθε γνωμη και την εξελιξη της αποψης αλλα δεν παραλειπεις να εισαι ευγενικα προσβλητικος.

    Υ.Γ. Να σο δωσω ενα παραδειγμα,Αν ζωγραφιζα εγω την παραπανω εικονα που υπαρχει σε αυτην την σελιδα του αρκα αν την ζωγραφιζα εγω και την ποσταρα θα ηταν μ..... ναι η οχι?
    θα υπηρχε περιπτωση να την κοτσαρετε σε αυτην την σελιδα?
    Προφανος οχι!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλέ μου φίλε, ξέφυγε από το πρόσωπο σου και από την ανάγκη να υποστηρίξεις την αξία του.
    Δεν σε γνωρίζω και δεν μου έχεις κάνει κάτι… για να σε μειώσω .
    Το άρθρο δεν αναφέρεται σε Εσένα !
    Δεν αποτελείς το κέντρο των ενδιαφερόντων μου σαν άτομο.
    Το άρθρο μιλά για την σκέψη που τώρα ενδεχομένως την έχεις εσύ , παλιότερα την είχα εγώ και αύριο θα την έχουν άλλοι χίλιοι.
    Πιστεύεις ότι το “Άκου Ανθρωπάκο” που έγραψε ο Βίλχεμ Ράιχ αφορά εμένα προσωπικά για ότι μου καταλογίζει ως αντίληψη πολιτισμού;
    (Σου συνιστώ να το διαβάσεις)
    Δεν έχω καμία εμπάθεια στο πως θέλεις να διαχειριστείς τη ζωή σου και την γνώση σου… απλά θα πιστέψεις ότι έχεις τη δύναμη να γίνεις σπουδαίος άνθρωπος , αν καταλαβαίνεις κάθε φορά τις λάθος αντιλήψεις που (χωρίς να το θες) σου κληροδότησε ένα σύστημα παιδείας…
    Αυτό γίνεται μέσα από διάβασμα, διάβασμα και πάλι διάβασμα!
    Σε ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες να μου εξηγήσεις και θα χαρώ να ασχοληθείς με το σκίτσο και γιατί όχι να μπορέσεις να εκφράσεις όμορφα νοήματα που σε αντιπροσωπεύουν.
    Καλή σου τύχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/9/10

    Οι "λάθος αντιλήψεις" αλλάζουν μέσα από "διάβασμα και πάλι διάβασμα";Και ποια αξία έχουν όλες οι απόψεις όταν απλά προσπαθούμε να πείσουμε ότι η δική μας είναι η σωστή;

    Απόψεις είναι πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή