ΔΕΣ ΤΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ …

.



Έκανα μια «βόλτα» στο διαδικτυακό βιβλίο της μούρης (FB) και η παρατήρηση μου έπεσε σε σχόλια που αφορούσαν αναρτήσεις χρηστών. Μου ήρθε ένα μειδίαμα στα χείλη, σαν διαπίστωσα τον συνωστισμό επιτιμητικών σχολίων από τον ανδρικό πληθυσμό σε πρόσωπα που συγκέντρωναν τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που διεγείρουν την ερωτική επιθυμία.
Όπως συμβαίνει πάντα , έκανα τις προσωπικές ερμηνείες της επιλεγμένης πραγματικότητας μου και σκέφτηκα τα ακόλουθα.

Το γνωστικό επίπεδο που εμφανίζεται μέσα από την γραφή, δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο σε αυτή την τάση συνωστισμού του ορμέμφυτου. Έτσι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ο όρος «καυλομάχος» είναι η εξέχουσα ιδιότητα που χαρακτηρίζει την επικοινωνιακή δράση των ανθρώπων.
Βέβαια στον αντίποδα της ερωτικής επιθυμίας, βρίσκεται ο θυμός σχολιαστών για ότι δεν τους αφορά ως σκέψη και κρίνουν ότι για να υπάρχει είναι εχθρικό προς αυτούς.
Αυτή είναι η κατηγορία σκέψης ανθρώπων που την χαρακτηρίζω με την αυθαίρετη προσωπικής εμπνεύσεως συντομογραφία «Σ.Κ.Α.Μ» ( Σεβαστός Κοινωνικά Άξιος Μαλάκας)
Σε αυτή την κατηγορία το άτομο μέσα από την αυθαίρετη εγνωσμένη αξία του νοιώθει ασφάλεια στο κοινωνικό περιβάλλον σκέψης που επιλέγει και όντας αισθανόμενος πλήρης θέλει να κοινωνήσει με επιβολή την "αλήθεια" του με όλο τον κόσμο.

Αυτές οι δυο ιδιότητες δηλαδή του καυλωμάχου σε συνδυασμό με την «πληρότητα» σκέψης του Σ.Κ.Α.Μ , ευθύνονται για την πραγματικότητα που βιώνουμε έξω και μέσα από εμάς.
Η κατ ευφημισμόν πληρότητα αφορά τις ιδεολογίες, τις κοινωνίες, τους δημιουργούς και ότι γενικά ονομάζουμε ζωή γύρω μας.
Σκέφτηκα, αν είχε ένας μια φάτσα όπως αυτή που εμφανίζεται στη φωτογραφία με την περίεργη οδοντοστοιχία σε ένα αλλόκοτο πρόσωπο, πόσο θα διευκόλυνε τον αριθμητικό συνωστισμό στην ανόητη χρήση της λέξης φίλος στο F.B και κατά πόσον θα προκαλούσε τον γλυκό λόγο των σχολίων που αφειδώς σπέρνουν οι καυλομάχοι;

Αντιθέτως όμως σε ένα πρόσωπο όπως αυτό του εκκεντρικού μοντέλου της επόμενης φωτογραφίας που διαθέτει τον φαντασιωτικό ηδονισμό που επιλέγει η αισθητική της εποχής, τα άκριτα (λάικ) θα πήγαιναν σύννεφο.

Βέβαια πάντα οι παρατηρήσεις αυτές αφορούν τους άλλους και ποτέ εμάς τους ίδιους μια και δεν είμαστε ηλίθιοι να υποβαθμίσουμε την ήδη υφιστάμενη (με κόπο χτισμένη) αυτό-προσδιορισμένη αξία μας.

Πάντως εγώ έχω στο συρτάρι μου την ταυτότητα του ΣΚΑΜ μήπως υπάρχει κανένας άλλος που την διαθέτει;
Σαν την πιάσεις την ταυτότητα του ΣΚΑΜ στο χέρι σου μπορείς να την κρύψεις στα συρτάρια του εαυτού σου, αλλά ως συμβαίνει συνήθως είναι κολλημένη στο κούτελο σαν το χιλιάρικο των παρακμιακών μπουζουξίδων και φυσικά είναι αθέατη στην δική μας όραση …

1 σχόλιο:

  1. Χριστιάνα26/9/10

    Η ασχήμια δεν χρειάζεται αναπαραγωγή για να υπάρχει στο νου μας.
    Απλά την ενισχύουμε έτσι, νοιώθοντας σπουδαίοι που την "προσέξαμε".
    Αυτή δεν είναι δημιουργία όμως, είναι ενίσχυση όλων όσων λέμε ότι δεν θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή