Fortino Samano

.
Ποιος μας είπε ότι υπάρχει το εδώ και το εκεί;
Ποιος μας είπε ότι υπάρχει το τότε και το τώρα;
Ποιος μας είπε ότι υπάρχει το εμείς και οι άλλοι;

Αν ψάξει κάποιος να βρει αυτόν που μας το είπε τότε έχει αρχίσει να ανεβαίνει το βουνό της αιτιολογημένης αποδεικτικά αυτογνωσίας της ζωής του. Αντίθετα βέβαια μπορεί να εικάσει και να μεταφέρει σε ένα απροσδιόριστο  ισχυρό πνεύμα τις  ευθύνες και τις βεβαιότητες της αδυναμίας του να ανέβει με “γνώση” το βουνό.
Η παρούσα τζαζ ανάρτηση με τον εσκεμμένα χωρίς ανάπτυξη λόγο, περιέχει πρώτον μια φωτογραφία που καλείται ο αναγνώστης να εικάσει τις συνθήκες του περιβάλλοντος που έχει τραβηχτεί. 




Στη συνέχεια προτείνεται στον αναγνώστη να ακούσει ένα τραγούδι που επισυνάπτεται ακριβώς από κάτω για να διαπιστώσει πως η μουσική χωρίς ιστορική επίγνωση και αντίληψη, είναι ένα άλογο που γυρίζει στο στύλο του περιορισμένου αλωνιού της προσωπικής μας αντίληψης για τον κόσμο που καταλαβαίνουμε.


Αφού τελείωσε και το τραγούδι μπορεί να επισκεφτεί τον σύνδεσμο που επισυνάπτω για περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα της ζωής του εικονιζόμενου Fortino Samano.


Τέλος το συναίσθημα που δημιουργείται στο μυαλό μας, αν το παρατηρήσουμε, είναι αφορμή ξεκινήματος για μια αποδεικτική διαδικασία (μονολογώντας) σχετικά την ποιότητα του αναρριχητή που κουβαλάμε στη ζωή μας.
Μην εκπλαγείτε αν διαπιστώσετε ότι μπορεί να είστε άχρηστος (άνθρωπος) για αναρρίχηση, γιατί πέρα από την παρέα που θα κάνουμε ως δύο τουλάχιστον μαζί με εμένα, απέναντι στην αδυναμία αυτή πέρα από την λεκτική απαξίωση μας, υπάρχει και η σκέψη: 
- Να προπονηθώ και να αποκτήσω δυνάμεις για ότι μου έρχεται και οφείλω να το αντιμετωπίσω…
Άλλωστε όποιος κάνει αυτή την διαπίστωση είναι ο γλυκύτερος άνθρωπος του κόσμου και ικανός για τις μεγαλύτερες αναβάσεις των ορίων του...


Υ.Γ
Το διαδίκτυο εκτός από χυλός πνευματικής ανεπάρκειας (αυτόκλητα σπουδαίων και μη αξιόλογων γενικώς) είναι και ένας υπέροχος ψαρότοπος πληροφοριών που αξίζει να μνημονεύονται. Εν προκειμένω η διαδρομή πληροφόρησης για την ανάρτηση περιλαμβάνει μια γλυκύτατη φίλη από την ζωή και όχι την εικονική πραγματικότητα, την Ειρήνη Σιδέρη και μέσω αυτής την ανάρτηση http://novus-foundobject.blogspot.com/2009/09/fortino-samano.html από ένα αξιόλογο blog που δηλώνει έδρα σκέψης τη Φλώρινα.

.

1 σχόλιο:

  1. Η ζωή έχει πλάκα…
    Δεν πρόλαβε το άρθρο να κλείσει ένα εικοσιτετράωρο αναρτημένο και μου ήρθε στο επαγγελματικό μου email μια διαφημιστική επικοινωνία από ένα κέντρο που “παλαντζάρει” το σώμα και το πνεύμα από την όμορφη Θεσσαλονίκη. Σεβόμενος την ταυτότητα του διαφημιζομένου γιατί δεν θέλω να τον δυσφημίσω, δεν θα αναφέρω τα στοιχεία του κέντρου αλλά θα παραθέσω το κείμενο που με έκανε να γουρλώσω τα μάτια μου. Άλλωστε επιτίθεμαι στην καρδιά του προβλήματος που είναι η σκέψη και όχι το άτομο που την λειτουργεί…
    ………………….
    Καλησπέρα και καλή χρονιά
    Σας προσκαλώ όλους στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και ώρα 17:30-19:00
    το απόγευμα με θέμα:" Πως να αποκτήσετε πνευματική και οικονομική ευημερία στη ζωή σας."
    Πρόκειται για ένα σεμινάριο, που αποκαλύπτει πολλά "μυστικά" για την εύκολη απόκτηση της ευημερίας στη ζωή μας, μέσα από ένα βαθύτερο τρόπο σκέψης.
    Σας περιμένω

    Διεύθυνση….
    ……………………
    Μπήκα στο site που είχε σημειωμένο το διαφημιστικό και είδα έκπληκτος πως μαζί με την τραβεστί μόδα της μεθόδου Pilates, είχε από όλα ο μπαξές του καλοστημένου μαγαζιού. Που πας ρε Καραμήτρο αν δεν έχεις γεύση από λίγη σε προγραμματισμένο χρόνο Yoga ή πως θα προκόψεις Μαγδάλω μου αν δεν σε δακτυλοπιέσουν με Σιάτσου για να απομακρύνεις την ανία της ζωής σου που σου φέρνει δυσπεψία… Γενικά ότι “συρμός” υπάρχει από την Ανατολή οργανωμένος στα μέτρα μιας επιχειρηματικής δράσης με στόχο να τα “αρπάξουμε” ήταν σε προσφορά από το συγκεκριμένο κέντρο.

    Αυτό που με έκανε να γουρλώσω τα μάτια ήταν που υπόσχονται πνευματική και οικονομική ευημερία μέσα από μυστικά με ένα εύκολο τρόπο… Πόσο μαλάκας μπορεί να είναι ένας άνθρωπος για να πιστέψει ότι ο φελλός της σκέψης με μια πληροφορία θα αποκτήσει το βάρος του μολυβιού και θα καθιζάνει στον πάτο…
    Βέβαια πουθενά δεν θα δεις σε τέτοια κέντρα την αναφορά στην σκέψη, όπως ανέφερα στο άρθρο με μια φιλοσοφική αποδεικτική διάθεση…
    Μα θα ήταν ηλίθιος ο καιροσκόπος να θέλει ο πελάτης του να σκέφτεται την ώρα που μπορεί να τον αποθεώνει γιατί έχει στα χέρια του τα μυστικά της Πίστης που τον κάνουν μοναδικό.

    Α ρε κακομοίρηδες Σοφοί του παρελθόντος που νομίζετε ότι δώσατε προεκτάσεις στη σκέψη των ανθρώπων … δεν είχατε τέτοια κέντρα να κάνετε balance στο μυαλουδάκι και το σώμα σας… αλλά γι αυτό οι περισσότεροι ψοφήσατε στην ψάθα. Αλλιώς θα είχατε πιάσει την καλή μια και το υπόσχονται πλέον ατομικά στον κάθε πελάτη τούτα τα μαγαζιά του πνευματικού οπίου.
    Η απαξία που προσφέρω στην διαφημιζόμενη επιχειρηματική δράση, οφείλεται στο ότι ποτέ δεν μπορεί να σου “πουλήσει” ένας σοβαρός άνθρωπος το αποτέλεσμα ως προϊόν για την διδαχή του… προφασιζόμενος γνώση της Ανατολικής φιλοσοφίας. Η εμπορευματοποίηση που παρατηρούμε είναι προϊόν απάτης και σαφώς έχουμε στον καπιταλισμό πολλούς που πουλούν υπόσχεση απάλυνσης του κοινωνικού πόνου.

    Η Ανατολή έχει την αξία της όπως και κάθε φιλοσοφία που λειτουργεί μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο που την εξελίσσει λειτουργώντας την. Οι τραβεστί όμως εισαγωγές προς ατομικό αποθησαυρισμό δεν έχουν θέση σε σκεπτόμενες αντιλήψεις, αλλά τούτο είναι τόσο δύσκολο να το κατανοήσουν οι καταναλωτές, όσο να πείσεις κάποιον να πάψει να είναι οπαδός μιας ομάδας ως χούλιγκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή