CARL SAGAN : ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΛΩΜΗ ΜΠΛΕ ΚΟΥΚΙΔΑ

.


Στην ηλεκτρονική «πραγματικότητα» της σκέψης που καταγράφεται στο διαδίκτυο, περιλαμβάνονται τα πάντα ως πληροφορίες επί παντός επιστητού.
Αφού λοιπόν είπαμε ποιος φταίει…για ότι νιώθουμε ως έλλειψη στην ανάγκη μας, αφού φανταστήκαμε λύσεις για όλες τις ανάγκες μέσα από τα ζωτικά ψεύδη του μυαλού μας, δεν μένουν και πολλά πράγματα για να κάνουμε σαν περιορισμένης αντίληψης όντα που είμαστε και σαφώς φιλοξενούμενα σε αυτόν τον πλανήτη.

Θα πρότεινα σε αυτή την ανάρτηση, να ακούσουμε ένα πολύ μικρό βίντεο που αναφέρει τις σκέψεις ενός ανθρώπου που δεν βρίσκεται σήμερα ανάμεσα μας, τον καθηγητή αστροφυσικό Carl Sagan.

Σκέφτηκα να είμαι δωρικά λιτός σε τούτη την ανάρτηση χωρίς πολλές αναλύσεις, αν και με «τρώει» η φλύαρη σκέψη μου θέλοντας να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τον αξιόλογο Carl Sagan, την εποχή που λειτούργησε και σαφώς για τις νέες ανακαλύψεις της επιστήμης σήμερα που διεμβολίζουν κάθε μεταφυσικό μεταφέροντας το στη σφαίρα της απόδειξης. 
Ίσως το μεγαλύτερο κατόρθωμα σήμερα της επιστήμης, είναι πως  είναι έτοιμη να δώσει αποδείξεις για την κβαντική έννοια της αγάπης, αποδεικνύοντας την ενιαία δομή του Παντός.  Η μεταφυσική παραπληροφόρηση του παρελθόντος ήθελε το ανθρώπινο "άτομο" ως κάτι το ξεχωριστό να παλεύει μέσα σε νόμους, ώστε να του εγκρίνει τελικά μετά το θάνατο την συνείδηση (πες τη και ψυχή) ένας υπέρτατος δημιουργός βάζοντας τον σε συνθήκες ευτυχίας που στερήθηκε στη ζωή του.  Η ταυτότητα βέβαια του «κριτή» καθώς και τα κριτήρια της αξιολόγησης, εξυπηρετούσαν πάντα με ένα περίεργο τρόπο, τα επίγεια μαγαζιά που διέδιδαν την μεταφυσική οντότητα, βοβερίζοντας τους ανθρώπους (δούλους;) με την δύναμη της.

Όχι που δεν θα υπέκυπτα στο κουσούρι να πω κάτι πάρα πάνω από όσα λέει το όμορφο βίντεο… αλλά όπως μας έχει πει και η διάσημη καλλίφωνη Ελληνίδα και λαϊκή τραγουδίστρια Άντζελα, «Ουδείς άσφαλτος»… και το αστείο είναι ότι έχει δίκιο στη λογοπλασία της.


Καλή παρακολούθηση