Το μέλλον της εκτροφής μοσχαριών

.



Έχω να προτείνω μια επαγγελματική διέξοδο σε ανθρώπους που διαθέτουν ικανότητες μάνατζμεντ.
Σε μια προηγούμενη ζωή μου, ήμουν νέος φέρελπις με γνώσεις και σπουδές στον γεωτεχνικό τομέα. Ειδικότερα εργάστηκα ως εξάρτημα της μηχανής, σε αρκετά καλή θέση, για να καταστρέψουμε την πρωτογενή παραγωγή της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα. Βέβαια όταν έβγαζα προγράμματα και συμμετείχα σε σχεδιασμούς νόμιζα ότι το έκανα για το δικό μου καλό και σαφώς παράλληλα για την αναγέννηση της Ελλάδας μας με το σοσιαλιστικό κουστούμι του τότε Αντρέα.
Μόλις κατάλαβα ότι η στρατηγική των κυβερνήσεων του τότε ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας διαμέσου των εντεταλμένων υπουργών και συμβούλων τους θα έπρεπε να ήσαν ανόητοι ή λαμόγια, έφυγα τρέχοντας χάνοντας μια καλή βολεμένη θέση.

Σήμερα όμως με την γνώση του παρελθόντος θα προτείνω μια αποδοτική επένδυση για τον έξυπνο Έλληνα που έχω εμπιστοσύνη στο δημιουργικό του κύτταρο.

Κάποτε λεγόταν πως ότι τρώει και χέζει (αναφερόμενοι στα ζώα) δεν έχει κέρδος.
Αυτό ήταν μια αλήθεια, αν προσθέσουμε ως επιχειρηματικό άγος τα τεράστια τοκογλυφικά κεφάλαια των τραπεζών που χρειάζονταν για να λειτουργήσουν οι εκμεταλλεύσεις. Άλλος ένας παράγοντας που ελαχιστοποιούσε το κέρδος του επιχειρηματία κτηνοτρόφου, ήταν η υπερβολική δουλειά 24 ώρες κάθε μέρα όλο το χρόνο, για την φροντίδα των ζώων μαζί με τις αρρώστιες τους.
Βέβαια όταν ερχόταν η ώρα να τα πουλήσουν το κρέας ή το γάλα, ήσαν στο έλεος των αδίστακτων εμπόρων, (αργότερα τους είπαν και κουμπάρους) ή των συνδικαλιστών που ως θεσμικοί κλέφτες λειτουργούσαν τα συνεταιριστικά κυκλώματα.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για το θύμα που θα έκανε επένδυση στην κτηνοτροφία.

Επανερχόμενοι στο σήμερα,
μετά από μια ολόκληρη μελέτη των ικανοτήτων και σαφώς των δυνατοτήτων εκπαίδευσης των ζώων, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσαν (για παράδειγμα τα μοσχάρια) να έχουν μια οργάνωση στη φάρμα που θα μειώνει κατακόρυφα το κόστος της επένδυσης.
Μιλάμε για μεγάλα κέρδη και θα ήθελα να δώσετε την προσοχή σας σε αυτό.
Κανονικά έπρεπε να δίνουμε τέτοιες επενδυτικές πληροφορίες σε άτομα που έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν για αυτές, αλλά λόγω μιας μικρής εγκεφαλικής διαταραχής του γράφοντος το τζάμπα θριαμβεύει σε αυτό το άρθρο.

Περιγράφοντας την καινοτομία

Φανταστείτε μια φάρμα στην οποία τα ζώα θα φροντίζουν μόνα με την αξιοποίηση μηχανικών εγκαταστάσεων και θα ξεφορτώνουν την τροφή που φέρνουν τα φορτηγά. Στη συνέχεια τα ίδια με κατάλληλες κινήσεις θα την διανέμουν στα παχνιά, και θα ενεργοποιούν συστήματα καθαρισμού της κοπριάς από τους χώρους της μονάδας.
Όταν έρχεται η ώρα που η σωματική τους διάπλαση είναι κατάλληλη να προσφέρει ένα αποδοτικό σφάγιο, σκεφτείτε την εικόνα να κατευθύνονται στην ειδική ράμπα, ώστε να ανέβουν στο φορτηγό που θα τα μεταφέρει στα σφαγεία. Μόλις φτάσουν μόνα τους θα πέφτουν μέσα στην ειδική χοάνη με τέτοιο τρόπο που θα διευκολύνεται η θανάτωση και η εκδορά τους από το μηχάνημα.
Τα πολύτιμα σφάγια θα τα διαχειρίζονται με την συνεργασία μηχανημάτων τα υπόλοιπα ζώα που δεν είναι έτοιμα να διαθέσουν τον εαυτό τους ως κρέας. Έτσι θα εξυπηρετείται η διαδικασία παραγωγής χωρίς κόστος εργατών τώρα που μας λιγόστεψαν και οι μετανάστες, προσφέροντας κέρδη στον κτηνοτρόφο.
Στη συνέχεια ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και πρώην ταλαίπωρος,  μέσα από μεγιστοποιημένα κέρδη,  θα ήθελε να συνεχίσει την εκπαίδευση των ζώων, ώστε να φυτεύουν μόνα την τροφή τους και στην συνέχεια να την κάνουν ενσίρωμα (1) για μεγαλύτερη απόδοση στην εκτροφή. Αυτό θεωρείται πρόοδος του κεφαλαίου και δεν είναι αμελητέα αξία στον πολιτισμό μας.  Σε μια εξελιγμένη μορφή  της αυτοδιαχείρισης των εκμεταλλεύσεων από τα ίδια τα ζώα, θα μπορούσαν να διατεθούν από εταιρείες και αυτοκίνητα που θα οδηγούνται από μοσχάρια, ή θα πλοηγούνται μέσω δορυφόρου με ασφάλεια από την φάρμα έως το σφαγείο. Το διακύβευμα είναι περισσότερα κέρδη με το λιγότερο κόστος.

Σε κάθε περίπτωση διαθέτω την μέθοδο μετατροπής των μοσχαριών (και άλλων ζώων) από ράθυμα και άβουλα ζώα, σε προγραμματισμένα λειτουργικά ζωντανά κομμάτια κρέας που θα αυτοεξυπηρετούνται για το καλό της οικονομικής επιβίωσης της φάρμας.

Ο λόγος που μελέτησα το πρόβλημα και έδωσα επιστημονικές λύσεις, είναι η διάσωση του πολιτισμού μας και ειδικά των οργανωμένων εκτροφών ζώων. Φανταστείτε πόσα επαγγέλματα θα κατέρρεαν αν πάψουν να υπάρχουν φάρμες που παράγουν κρέας. Η καταστροφή θα ήταν ολοκληρωτική στην ανθρώπινη κοινωνία. Κρεοπώλαι, σουβλατζήδες, ταχυφαγεία διαφημιζόμενα χαμηλής ποιότητας, εστιατόρια και πόσοι εργαζόμενοι σε αυτά θα έμεναν στο δρόμο. 
Ωστόσο οι οίκοι αξιολόγησης του διεθνούς εμπορίου, μας έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που διατρέχουμε ως χώρα αν δεν στηρίξουμε τις φάρμες μας, αλλά καιρός είναι να καταλάβουν και τα μοσχάρια ότι έχουν ευθύνη σε αυτό το πρόβλημα.
Πιο συγκεκριμένα αν κλείσουν με λουκέτο οι φάρμες, λόγω οικονομικής κρίσης, είναι σαφές ότι δεν θα έχουν μέλλον και οι γενιές των μοσχαριών που ανήκουν στην εκμετάλλευση.
Καταγγέλλω την συντηρητική αντίληψη των παλαιοτέρων γεωτεχνικών συναδέλφων που υποστήριζαν ότι τα μοσχάρια είναι άβουλα και χρειάζονται ένα βούρδουλα για να λειτουργήσουν οργανωμένα στην κοινωνία της φάρμας.
Αυτό μειώνει τα ίδια τα ζώα που έχουν δικαιώματα και σαφή αξία, όντας μέσα στη τέλεια σχεδιασμένη από τον Θεό φύση.

Η μέθοδος που έχω αναπτύξει, μπορεί να βασίζεται σε γνώσεις φυσιολογίας και συμπεριφοράς των ζώων, όμως εμπεριέχει και άλλα στοιχεία δανεισμένα από επιστήμες που συνεπικουρούν το ποθούμενο αποτέλεσμα ανάπτυξης συνείδησης στα ζώα. Πρόκειται για πληροφορίες που αξιοποιούνται στην ανθρώπινη εκπαίδευση και επιστήμη της ψυχολογίας, στον στρατό, στην οργάνωση της δημόσιας διοίκησης και γενικώς υφίστανται στην ζωή μας.

Συνθήματα που είναι μεταφρασμένα σε μουγκανητά, θα πρέπει να βρίσκονται πάντα στα μεγάφωνα της μονάδας και να μεταφέρουν πνευματικά νοήματα του τύπου «Περήφανα μοσχάρια .. Μαζί θα προχωρήσουμε».
Η οργανωμένη διέγερση του ηθικού της μάθησης μέσω επανάληψης, εκτός από τον άνθρωπο λειτουργεί και στα ζώα, αρκεί να έχουμε σωστή μετάφραση των νοημάτων στα μουγκανητά της κάθε φυλής ζώων.
Αλλιώς και μέσω άλλου ηθικού (ήθος= έθος= συνήθεια) πλαισίου εκπαιδεύεται το μαύρο μοσχάρι της φυλής φρίζιαν (2) που είναι για κρεοπαραγωγή και διαφορετικά το ξανθό της φυλής Λιμουζίν (3) που μας έρχεται από το κέντρο της Ευρώπης.
Τα πάντα στη ζωή μας τα οφείλουμε στην επικοινωνία, δηλαδή στον προγραμματισμό του Νου που πρέπει να εφαρμοστεί σε όλο το ζωικό βασίλειο.
Ξεκίνησε κάποια πειράματα και ο Παβλόφ (4), αλλά νομίζω ότι δεν ταίριαξε τα οικονομικά αποτελέσματα των εκτροφών με τις επιστημονικές του διαπιστώσεις.
Λάθος του … να λέμε τα προβλήματα των παλαιοτέρων.
Το σύστημα λοιπόν των σλόγκαν για προγραμματισμό του νου στα ζώα, υπάρχει και δεσμεύομαι να το στείλω σε εσωτερικό προσωπικό μήνυμα σε όποιον θελήσει να αξιοποιήσει αυτές τις καινοτομίες σε μια Ελληνική επένδυση σήμερα που περνάμε οικονομική και σαφώς όχι ηθική κρίση.
Ο Έλληνας πάντα έχει ήθος και πνεύμα, έστω και αν οι συγκυρίες του διεθνούς ανταγωνιστικού κεφαλαίου του φέρνουν δυσκολίες στην ιστορία του.
Έχουμε περάσει και χειρότερα , γνωρίζοντας πως η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος να πορευτεί η καθαρή φυλή μας στα άστρα της ιστορίας του μέλλοντος που είναι φτιαγμένα για μας να τα κατακτήσουμε χάνοντας την γλώσσα μας και μεγαλώνοντας την πίστη μας για το Θείο που οργανώνει τις ζωές μας.

Κλείνοντας αυτό το μικρό άρθρο θα ήθελα να πω ότι η διάθεση να προσφέρω την γνώση μου επάνω στην εκτροφή των ζώων, μου ήρθε μετά από ένα τυχαίο γεγονός σαν πήγα στην τράπεζα να πληρώσω το σήμα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Το σύνολο των ανθρώπων, είχε αναζητήσει ή πληρώσει λογιστές για να του εκτυπώσουν το έντυπο πληρωμής από το διαδίκτυο. Περίμεναν υπομονετικά στην ουρά και έβριζαν για τα χάλια μας επώνυμα τον κύριο Γιώργο Παπανδρέου, τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον κ. Σαμαρά και μερικοί μουρμούριζαν μερικά ονόματα ακόμα, ανάλογα με την ιδεολογική τους ταυτότητα. Όταν έφτανε η σειρά τους να δώσουν τα χρήματα, έπαιρναν ένα χαρτάκι χωρίς το ειδικό παραδοσιακό αυτοκόλλητο που έμπαινε στο αυτοκίνητο. Προφανώς οι φάκελοι με τα ειδοποιητήρια και το τελικό αυτοκόλλητο καταργήθηκαν για μείωση των δαπανών του κράτους. Φεύγοντας, όλοι είχαν ένα χαμόγελο που επιτέλους ολοκλήρωσαν την υποχρέωση που είχαν απέναντι σε αυτούς που όρισαν αυτή την λειτουργία ως υποχρέωση του Πολίτη στο κράτος.
Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω πως μου ήρθε συνειρμικά το θέμα τούτο της εκτροφής μοσχαριών μέσα από την παραλαβή του σήματος κυκλοφορίας, μια και ουδεμία σχέση έχει τούτο με την καινοτόμα επιχειρηματική δράση που προτείνω για τους έξυπνους Έλληνες επενδυτές.

Όταν λέω ότι είμαι Έλλην, γυρίζω το βλέμμα μου γύρω και παίρνω δύναμη από τον υπέροχο λαό μας. Τότε ένα ρίγος με πιάνει και ξέρω ότι είναι η σύνδεση μου με το Θείο κομμάτι των κυττάρων μου. Είμαι πολύ περήφανος και δακρύζουν τα μάτια μου στην ιδέα ότι μετέχω σε μια ιερή κοινότητα σημερινών ανθρώπων.

Τέλος,
Κάποια στιγμή θα διαπρέψουμε επιβιώνοντας οι Έλληνες -όσοι μπορέσουμε- με την εργασία μας, αλλά  ΚΑΙ μέσω του αυτοσαρκασμού μας!



Ειδικές πληροφορίες :

(1) http://www.syngenta.com/country/gr/el/research/research-in-gr/Pages/ensirosi.aspx
(2) http://kthnotrofia.pblogs.gr/694053.html
(3)http://www.kathimerini.gr/4Dcgi/4dcgi/_w_articles_oiko1_1_10/05/2010_1291656
(4)http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7

Τη φωτογραφία την δανείστηκα από τον χώρο http://campchestnutridge.org/wpmu/farm/hard-work-but-high-spirits/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου