Ο Κόσμος που έρχεται (25 Σεπτ 2012)


.




Θα είχε τεράστιο πρόβλημα ένας άνθρωπος που ζούσε στον Μεσαίωνα να μιλήσει αποδεικτικά με αντιρρήσεις για ζητήματα που τα θεωρούσε η τότε Εκκλησία ως Θέσφατα.
Το διαφορετικό ως αντίληψη η τότε άρχουσα θρησκευτική κάστα το τιμωρούσε με θάνατο. Σήμερα βρισκόμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο αυτού του σκοταδισμού.

Τα κράτη με τις γραφειοκρατίες τους και την σταθερή αντίληψη για τον κόσμο γύρω τους, βρίσκονται σε μια απειλητική αντίθεση με κάθε τι νέο.
Αν πέρα από την «φιλολογική» προσέγγιση της νέας επιστήμης βγει κάποιος να δηλώσει πως η ζωή του θα πρέπει να έχει άλλους νόμους θα θεωρηθεί αρχικά τρελός ενώ στην συνέχεια θα τιμωρηθεί από την εκτελεστική εξουσία.
Τι να πει κάποιος στα πανεπιστήμια που διδάσκουν την Οικονομία με τόση σοβαρότητα θεωρώντας ότι στη φύση υπάρχει η υπεραξία….
Τι να πει κάποιος στην δικαστική εξουσία που διαχωρίζει τις αντιλήψεις των ανθρώπων στοχεύοντας μέσα από την τιμωρία στον παραδειγματισμό;
Δεν αναφέρω βέβαια καθόλου τις θρησκευτικές εξουσίες, γιατί εκεί το «δόγμα» είναι το όριο της φυλακής στη σκέψη όσων τις λειτουργούν.

Για πολλά χρόνια θα πεθάνουν γενιές μέσα σε τούτη την βίαιη αντιπαλότητα των ωφελιμιστικών συμφερόντων του «παλιού» που δεν θα αποδέχεται το θάνατο του.
Πόλεμοι θα γίνουν για να επιβληθεί το συμφέρον ομάδων επάνω σε άλλες.
Πείνες και εξαθλιώσεις θα προκληθούν σε λαούς γιατί θα αδυνατεί να περάσει σε άλλη διαχείριση σκέψης το σημερινό κεφάλαιο της ελίτ κάστας.
Όμως η τριλογία που ξέρουμε από παλιά, δηλαδή η Ύβρις με την Άτη που προκαλούν την Νέμεση, θα αποδώσουν τα δίκαια της Τίσης του κόσμου και έτσι κάποια στιγμή αυτοτιμωρημένος ο πολιτισμός μας θα ξεκινήσει ξανά σε άλλες βάσεις, αν βέβαια δεν τον προλάβει η αυτοκαταστροφή του.

Δύσκολες εποχές για όσους θέλουν να σκέφτονται πέρα από τις απλές παραδοχές.
Το δυσκολότερο είναι πως πρέπει να διαχειριζόμαστε το παρόν μας μέσα στο παλιό σύστημα ενώ να σκεφτόμαστε πως θα παραχθεί εφαρμοσμένη λειτουργία της νέας φυσικής αντίληψης που θα μας οδηγήσει σε ξεπέρασμα των ορίων μας μέσω της γνώσης.

Όλα τούτα ίσως δεν είναι τόσο καινούργια, αλλά μετά από ένα τεράστιο ύπνο 2,5 χιλιάδων χρόνων έρχονται ως νέα αναγέννηση για να δώσουν ένα στέρεο οικοδόμημα σε ότι νομοτελειακά μεταλλάσσεται στη ζωή.
Μιλώ για την προσωκρατική φιλοσοφία και την ουσία που αποδίδει σε ότι βλέπουμε μέσα από τις στρεβλώσεις των περιορισμένων ανθρώπινων δυνατοτήτων.

Σήμερα, τώρα οι πληροφορίες αυτές νομίζουμε ότι δεν έχουν πρακτικές εφαρμογές μια και θα φοβηθούμε την Τράπεζα που θα μας κραδαίνει τον οικονομικό θάνατο για να εισπράξει το ιδεολόγημα που λέγεται κέρδος. Ακόμη κανένας δεν θα αλλάξει τον τρόπο εργασίας του που εξοικονομεί με τούτον χρήματα για να αγοράσει την ενέργεια που χρειάζεται για να ζήσει, μέσα από την τροφή, το καύσιμο και όλα τα υπόλοιπα επιβιωτικά αγαθά. Όμως καλό είναι να ξέρει πως όλα τούτα είναι ένα μύθευμα που υπάρχει επειδή ο ίδιος το αποδέχεται και πως η ζωή το μόνο που δεν χρειάζεται είναι ο «Φόβος».
Επισυνάπτω ένα βίντεο που έχει και άλλα ως συνέχεια αν τα αναζητήσετε για να δώσω και από αυτό το χώρο ένα βήμα σε ότι δεν ανήκει μέσα στην καθημερινότητα μας, νομίζοντας ότι είναι θεωρίες.

Δεν βιάζεται κανένας … ας αρχίσουμε απλώς από την γνωριμία με την ουσία της σκέψης που ξεπερνά το σχήμα της ζωής μας και όλα θα συμβούν στο χρόνο που εμείς θα είμαστε έτοιμοι να τα λειτουργήσουμε… έστω και στις επόμενες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου