Το μη χείρον βέλτιστον της Δημοκρατικής Δικτατορίας

.




-Τρελός δεν είμαι ! Θόλωσε το φως μου;
Θα φωνάξει ο Μενέλαος σαστισμένος από την γυναίκα που του λέει πως είναι η Ελένη του, ενώ αυτός κατά τον Ευριπίδη στο έργο «Ελένη» κουβαλούσε το θεόπλαστο αντίγραφο της, μαζί του από την Τροία…
Δηλαδή βλέπουμε στη ζωή μας πράγματα που συμβαίνουν και δεν μπορεί να τα αποδεχθεί η λογική μας.
Σήμερα, ένας στην πολιτική που πράττει αξιόποινες πράξεις ή μεροληπτεί για μερίδα συμφερόντων, μπορεί να διατρανώνει ότι είναι άμεμπτου ηθικής και σωτήρας της χώρας του. Με τόση βεβαιότητα που τυρβάζουν περί της αγνότητας τους, θολώνει το μυαλό του απλού πολίτη και αρχίζει να αμφιβάλει για όσα βλέπει, καταλαβαίνει και πληροφορείται. Το δεύτερο εργαλείο για το θόλωμα του φωτός της σκέψης μας, είναι η διαρκής τροφοδότηση με γεγονότα που δεν προλαβαίνουμε να σταθούμε στα πόδια μας χωρίς να απειλείται η ίδια η επιβίωση μας.
Κυνηγά ο άνθρωπος την επικαιρότητα των προβλημάτων που υφίσταται και αδυνατεί να κάνει συνδυασμούς σκέψης που μέσω αυτών θα αξιολογήσει πρόσωπα που είναι εκλεγμένα.
Για παράδειγμα ποιος θυμάται τον τροποποιητικό νόμο 2408 που έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον ποινικό κώδικα; (1) Αν ψάξει κάποιος και θυμηθεί, κάποιο λόγο είχε να συγκαλύψει παραβατικές ενέργειες ο τότε υπουργός και έτσι νομοθέτησε την μετατροπή της κακουργηματικής πράξης σε πλημμέλημα. Αυτό όμως πέρασε στα ψιλά γράμματα, μια και η συνδυαστική σκέψη των ανθρώπων βρίσκεται σε ύπνωση.
Μα … η παραμικρή υπόνοια να υπήρχε ότι μπορεί να λειτούργησε ο τότε υπουργός ως ασπίδα συγκάλυψης συμφερόντων, θα έπρεπε να είχε παραπεμφθεί σε εξεταστική επιτροπή για να αποδοθεί η τιμή προς αυτόν ή η τιμωρία αντίστοιχα. Βέβαια στο Ελλαδιστάν, όλα αυτά είναι υποθέσεις ρουτίνας και φτάνουμε μέχρι σήμερα που κυκλοφορούσε ο ίδιος ένα στικάκι με πληροφορίες φοροφυγάδων, αλλά η συγκάλυψη της ατιμωρησίας επεκράτησε, όπως ήταν φυσικό, γιατί κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.

Η μέθοδος που ακολουθείται στις μάχες και δεν είναι άλλη από τον συνεχή βομβαρδισμό των θέσεων του εχθρού ώστε να καμφθεί το ηθικό και να μην έχουν περιθώρια για συγκροτημένη επίθεση. Η ίδια μέθοδος χρησιμοποιείται και στην ειρηνική επέλαση του ανήθικου οικονομικού πολέμου που διεξάγεται αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας.

Τι να προλάβει να σκεφτεί ένας απλός άνθρωπος, αν οι τράπεζες τον πιέζουν και τα χαράτσια επιβάλλονται το ένα πίσω από το άλλο; Δεν φτάνουν όμως όλα αυτά, αλλά του λένε οι διαπιστευμένοι παπαγάλοι διασποράς του φόβου, πως ακόμα και η ύπαιθρος χώρα θα πρέπει να φορολογηθεί για τα αγροτεμάχια που έχει στην κατοχή του ο κάθε παραγωγός αγρότης. Στην αντίληψη του Νέο-ταξίτικου καπιταλισμού, που τα πάντα μεταφράζονται σε χρήμα, δεν φορολογείται το παραγόμενο προϊόν, αλλά τα μέσα που κατέχεις και η πρόθεση σου… Αυτό αν δεν είναι ένα κανονικό με αλυσίδες δέσιμο καταδίκου τι είναι; Τιμωρείται εκ των προτέρων η πρόθεση να παράγεις, γιατί εκλαμβάνεται σαν την πρόθεση του καταδικασμένου να ελευθερωθεί.

Κάποτε είχα μάθει, ότι οι εθνικές οικονομίες ισχυροποιούνται σαν έχουν σταθερή κοινωνικά και ακμάζουσα τεχνολογικά πρωτογενή παραγωγή. Αυτό μάλλον είναι άγνωστο τώρα για ανθρώπους που η θέληση τους είναι να βοηθήσουν ως μαριονέτες τα συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης. Έτσι υπηρετούν την εξαφάνιση της δομής ενός κράτους.
Ναι ! Φαίνεται παράξενο, αλλά η συντεταγμένη πολιτεία σήμερα, λειτουργεί ως εχθρός της ίδιας της κοινωνίας για την οποία υποτίθεται πως μεριμνεί από τον θεσμικό της ρόλο.
Μα … τι να σου κάνει ο πολίτης που βρίσκεται απέναντι από ένα δικτάτορα με προτεταμένες τις κάνες της εκτελεστικής εξουσίας;

Μη σας φαίνεται περίεργο… η δικτατορία της δημοκρατίας, είναι ένα σύστημα που δεν αναφέρεται στα ερμηνευτικά λεξικά της βολεμένης διανόησης, αλλά είναι υπαρκτή. Ο τρόπος εγκαθίδρυσης της είναι απλός και καθόλου αμελητέος. Φτιάχνουν μέσω της εκπαίδευσης (κοινωνική και γνωστική) ανθρώπους άχρηστους χωρίς κρίση, τους ονομάζουν εκλογικό σώμα και μέσω της διαπλοκής εξασφαλίζουν το άλλοθι της εκλογής τους. Το ότι ο λαός στο σύνολο του είναι μια ηλίθια μάζα, αποδεικνύεται από την συμμετοχή του ενός εκατομμυρίου οπαδών που πήγαν οι ταλαίπωροι να ψηφίσουν τον ένα μοναδικό αρχηγό στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ (8 Φεβ 2004) νομίζοντας ότι μετέχουν δημοκρατικής διαδικασίας.(2) Βέβαια τώρα αφού τελείωσε το έργο υποβάθμισης της χώρας ο αγαπητός Πρόεδρος με το φορτισμένο συναισθηματικά επίθετο, μπορούν να ψηφίσουν τον επόμενο σωτήρα τους.
Πρόσφατα έχουμε τον κύριο Σαμαρά ως κεφαλή ενός τρικομματικού μορφώματος, που κάποια παπαγαλάκια συμφερόντων από τα μέσα Μαζικής Ύπνωσης, τον εμφανίζουν ως την μοναδική έγκριτη λύση για να βγάλει τους υπηκόους αυτής της μπανανίας από την δυστυχία. Για να καταλάβουμε το μέγεθος την πνευματικής ένδειας ενός λαού, αξίζει να εστιαστούμε σε αγοραίες συζητήσεις και να δούμε τα επιχειρήματα από όλες τις αντίπαλες κομματικές φατρίες. Πολύ σπάνια θα βρούμε μια ομάδα ανθρώπων που θα συζητούν με φιλοσοφημένη πολιτική σκέψη και τούτο φαντάζει σαν τον «ένα κούκο» που κατά την παροιμία δεν φέρνει την άνοιξη.

Σημασία έχει για τον απλό άνθρωπο, που ζητάει να βελτιωθεί το βιοτικό του επίπεδο, να υπάρξει ένας ηγέτης που θα του εξασφαλίσει την στοιχειώδη ευμάρεια. Ως δίκαιο αίτημα ακούγεται το να σταματήσει αυτός ο οικονομικός κατήφορος που έχει γεμίσει ανέργους και αυτόχειρες το τοπίο της επικαιρότητας.

Έχει σκεφτεί όμως κανένας , ότι αυτός ο δυστυχισμένος άνθρωπος που έχει πληγεί από την κρίση είναι η ουσιαστική αιτία ύπαρξης της Δημοκρατικής Δικτατορίας;
Έχουμε αναλογιστεί ότι η ευθύνη για την ύπαρξη ενός στρεβλού και ανήθικου μοντέλου κοινωνίας εκπορεύεται από την δική του νομιμοποίηση;
Μοιάζουν οι άνθρωποι σαν τις γάτες που κλαίνε και ζητούν τον οίκτο με τις κραυγές τους για λίγο φαγητό και την ώρα που θα πλησιάσει ένα χέρι μπορεί από την βία της κτητικής τους διάθεσης να το πληγώσουν.
Μη βαυκαλιζόμαστε για να αποδίδουμε τιμές στον ταλαιπωρημένο λαό.
Όποιος τον αγαπά είναι σίγουρο ότι τον μέμφεται για την ανωριμότητα του… ενώ όποιος θέλει να τον εκμεταλλευτεί ως οπαδό για αθέατα συμφέροντα, τον αποκαλεί τιμημένο και του δίνει ιδιότητες θεϊκές.  Άλλωστε αυτό το έκανε με ρητορική ευκολία και ο πατέρας του τελευταίου Παπανδρέου που ισοπέδωσε το κράτος, βάζοντας τα θεμέλια της αποσάθρωσης του πρωτογενή τομέα επί των ημερών του.

Ας μην γελιόμαστε, δεν τα είπαν όλα σωστά οι πρόγονοι μας, η προγονολατρεία χωρίς κρίση βλάπτει. Αυτό το «Μη χείρον βέλτιστον» εμένα μου κάθεται στο στομάχι, μια που δημιουργεί υποτελείς συνειδήσεις και φοβισμένα ποίμνια…
Τι λέτε να ξεκινήσουμε να ζητάμε πρώτα από τον εαυτό μας και μετά από τους γύρω μας την δύσκολη φράση που λέει «Ή όλα ή τίποτα;»
Αν δεν ακούσουμε από δίπλα μας την αγωνιώδη έκφραση «Ελευθερία ή θάνατος», να είστε σίγουροι πως η παρακμή της ψευτοεπανάστασης βολεμένων συνειδήσεων είναι ακόμα παρούσα.

Αυτό που δεν έχουν κατανοήσει κάποιοι, είναι πως η επαναστατική σκέψη δεν έχει να κάνει με ξεμαλιάρικους τσαμπουκάδες αφρισμένων εκφράσεων από θολωμένα βλέμματα. Η επιζητούμενη επανάσταση για όλη την ανθρωπότητα, βρίσκεται στον επαναπροσδιορισμό των αξιών και των αντιλήψεων που έχουν οδηγήσει σε Δημοκρατικές Δικτατορίες με οπαδούς και αντιθέτους που νομίζουν ότι μετέχουν σε αυτές ή τις αντιμάχονται αντίστοιχα.

Για να πάμε όμως σε νέες αξίες, θα πρέπει να εξετάσουμε όλο το οικοδόμημα της οικονομίας, της δικαιοσύνης, της εργασίας και των Πιστεύω που κατευθύνουν συνειδήσεις. Να εξετάσουμε δηλαδή την ίδια τη ζωή μας.
Μεγάλη επανάσταση μου φαίνεται τούτη…. Θα έλεγα ότι ο γράφων είναι ένας αιθεροβάμων που κινείται στα όρια της φαιδρής ανώριμης σκέψης, αν λάβουμε υπόψη μας ότι η Πολιτική σκέψη είναι απλώς το μοίρασμα της τράπουλας με καλύτερους όρους για τους παίχτες.
Περίπτωση να σταματήσουμε να παίζουμε χαρτιά και να βρούμε άλλο ομαδικό παιχνίδι για κάποιους δεν υπάρχει, και τούτο είναι μια δυστυχία που δεν ομολογείται ο πόνος της.

Προς το παρόν ας ζήσουμε την ομηρία μας μέσα από την σκέψη… Το μη χείρον βέλτιστον. Πάντα παίρνουμε ότι ακριβώς μας αξίζει !



Πρόσθετες πληροφορίες:

(1) Στοιχεία για το νομοθέτημα https://stsanoussis.wordpress.com/2012/03/03/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B2%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF/

(2) Αξιοσημείωτα γεγονότα της πολιτικής του πορείας
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CE%91._%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85

4 σχόλια:

  1. Κραττῶ τὸ τελευταῖον!
    Πάντα παίρνουμε,
    ὅ,τι ἀκριβῶς μᾶς ἀξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη, ένα κρατάς και πολλαπλάσια μας δίνεις με τα έργα σου ... χε χε

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/2/13

    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ!
    ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!
    ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΑΝΑΡΤΩ ΣΤΟ ΦΑΤΣΟΒΙΒΛΙΟ ΧΩΡΙΣ ΖΗΤΗΣΩ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΟΥ.ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ "ΞΑΝΑΝΕΒΑΖΩ".
    ΜΙΜΗΣ ΚΩΤΣΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μίμη μου,
      φυσικά μπορείς να παίρνεις τα πάντα μια και για σκέψεις που θέλουν να φτιάξουν το "μαζί", η ιδιοκτησία μοιάζει με ύβρη...
      Θα σου κάνω αίτημα και στην γνωστή ταλαίπωρη κοινότητα του διαδικτύου με τα πολλά "πως αισθάνεσαι" που ρωτά το μηχάνημα τους ανθρώπους... χε χε

      Διαγραφή