12 - 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

.



Μια δύσκολη βραδιά αυτή της 12ης Φεβρουαρίου του 2012

Το δίλημμα της εξουσίας χωρίς λαϊκή εντολή του τραπεζίτη  κου Παπαδήμου, είναι αν θα διαλέξει την δύσκολη ύφεση μέσα από τις ταπεινωτικές δεσμεύσεις που υποβάλλει το μνημόνιο της Τρόικας ή την άτακτη αποχώρηση σε μια χρεοκοπία που θα φέρει παντελή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων. Βεβαίως όποιος λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τέτοια διλήμματα είναι είναι ανόητος ραγιάς που νομίζει ότι είναι δημοκρατικά ελεύθερος.
Δυστυχώς κύριε Παπαδήμο εσάς και τις σκιές των αναρριχημένων πολιτικών αρχηγών στις κομματικές εξουσίες που σας στηρίζουν δεν σας πιστεύω ως ικανές προσωπικότητες με ολιστική προσέγγιση της Πολιτικής. Διαχειριστές οικονομικών αντιλήψεων είσαστε, που δεν θα μείνουν τα ονόματα σας στην ιστορία, αλλά φοβάμαι μήπως κρατήσετε ένα μερίδιο ιστορικού αναθέματος σαν αυτό του Ηρόστρατου που έκαψε το ναό της Εφέσου.
Δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που κάθονται καταχρηστικά στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων, είναι αμόρφωτα φιλοσοφικά άτομα, που νομίζουν ότι η πολιτική είναι διαχείριση χρηματο- οικονομικών δεδομένων. Πολιτική οραματική σχέση που να ενοποιεί δυνάμεις του λαού δεν γνωρίζουν τι είναι, γιατί δεν διαθέτουν πνευματικό επίπεδο για χάραξη πολιτικής.
Έξω από την αιμορραγούσα εκπεσμένη σε αξία Βουλή, βρίσκονται αγανακτισμένοι πολίτες αλλά και κομματικοί εγκάθετοι της Αριστεράς μαζί με παρακρατικούς υπαλλήλους της εξουσίας και συντεταγμένους χαμηλόμισθους μπράβους που είναι ντυμένοι με τα διακριτικά της αστυνομίας.

Η Ελλάδα πεθαίνει γιατί δεν έχει πλέον πολιτικό όραμα και έχει μετατραπεί σε ένα επαίτη ζήτουλα που θέλει χρήματα και μόνο χρήματα, ενώ οι ξεπερασμένες πολιτικές της Δεξιάς και Αριστερής κουλτούρας αντιμάχονται για το δίκιο τους πάνω στο σώμα που πεθαίνει.
Η πολιτική σκέψη, ανόητα πλάσματα με γραβάτες ή με επαναστατικές αμφιέσεις, δεν είναι η τέχνη διαχείρισης του εφικτού των αντιπαλοτήτων στον παρόντα χρόνο, αλλά η διαχείριση της οραματικής συναίνεσης των ανθρώπων με στόχο το αύριο έστω και αν δεν απολαύσει η τρέχουσα γενιά τους καρπούς των θυσιών της.
Η μεγαλύτερη πολιτική πράξη ανόητα ανθρωπάρια της άμεσης απόλαυσης, είναι το φύτεμα του δέντρου που κάνει ο γέρος για να το βρουν τα παιδιά των παιδιών του.

Ας μην ξεχνάμε όμως τους εκπαιδευτικούς της μάζας και την ύπνωση που διδάσκουν στους υπόλοιπους κατοίκους της Ελλάδας που έχουν κλειστεί στα σπίτια τους αναπαράγοντας τον φόβο, που εισπράττουν από  τα Ραδιοτηλεοπτικά σχολεία τους.  Έχουν άλλωστε συμφέρον να διατηρούν χαμηλό πνευματικό επίπεδο στους τηλεθεατές τους για λογαριασμό των εντολέων τους.


Δύσκολοι καιροί

Ένας Λαός που θα μπορούσε να συνυπάρξει δημιουργικά (αν είχε την ικανότητα να σκέφτεται)  θυσιάζεται στην ωφελιμιστική σκακιέρα μικρών και μεγαλύτερων συμφερόντων κομμάτων, τραπεζιτών και παραγοντίσκων της δημόσιας ζωής.

Ψηφίζω ΟΧΙ στο κατάπτυστο Μνημόνιο της Ευρώπης του Κεφαλαίου
Ψηφίζω ΟΧΙ στην Βία των κάθε παρακρατικών ανεγκέφαλων ανθρωπάριων
Ψηφίζω ΟΧΙ στα κόμματα, ζητώντας την κατάργηση και δήμευση της περιουσίας τους.

Ψηφίζω ΝΑΙ στην θεσμική διάρθρωση της Πολιτείας με στόχο την ΗΘΙΚΗ ανάκαμψη
Ψηφίζω ΝΑΙ στην Παιδεία και την κοινωνική Δικαιοσύνη έστω και αν ακούγεται ανόητη σκέψη.
Ψηφίζω ΝΑΙ σε μια άλλη πολιτική αντιπροσώπευση που θα έχει ως κέντρο τους Αρίστους.

Είμαστε Έλληνες και σίγουρα το μπορεί η "γλώσσα" μας αν το πιστέψουμε. Φτάνουν πια οι μετριότητες που αναρριχώνται ως κομματικοί γυμνοσάλιαγκες και οι βολεμένοι θεωρητικοί της εκχρηματισμένης οικονομίας που την έχουν κάνει ψευδεπίγραφο ευαγγέλιο ενάντια στην ίδια τη ζωή.

Είμαστε Έλληνες και σίγουρα το μπορεί η "γλώσσα" μας  να ανατρέψουμε τις βεβαιότητες που έχει η αρρωστημένη σκέψη μας που ορίζει το συμφέρον στα πλαίσια της ατομικής ιδιωτείας, έστω και αν νομίζουμε ότι σκεφτόμαστε συλλογικά.

Σήμερα κάηκαν γειτονιές του κέντρου της Αθήνας από πνευματικά ανεγκέφαλους που είναι η άλλη όψη του νομίσματος της ανάπηρης βίας που εξαπολύει το φοβισμένο σύστημα των προβληματικών κατοίκων της Εξουσίας.

Δύσκολες στιγμές κατά την ψηφοφορία των κενών εγκεφάλων σε κουστούμια.

Σήμερα , τώρα , μόλις παραδόθηκε στην βορά του Οργουελικού Ευρωπαϊκού κεφαλαίου η Ελλάδα, από ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι ικανοί να σκέφτονται, επειδή κατάφεραν γλείφοντας τις κομματικές μηχανές να γίνουν Βουλευτές.

Σήμερα επίσης πληρώθηκαν με ότι άξιζαν όλοι οι άχρηστοι Έλληνες ψηφοφόροι, που σαν τα ζώα που βρίσκονται σε εκτροφεία πίστευαν ότι κάποιος "άλλος" θα τους προσφέρει την ευζωία... αλλά δυστυχώς δεν είχαν την ικανότητα να καταλάβουν ότι αυτός που τους τάιζε ήταν ο ίδιος ο εκτροφέας...

Ας παραθέσουμε στο πένθος για το οποίο  δεν μπορούν να έχουν λύπη οι λογιστές του τρόμου, ένα μικρό απόσπασμα του μνημονίου που με καμάρι ψήφισαν οι αφιλοσόφητοι εγκέφαλοι τους.

Αν λυπηθείς εσύ που το διαβάζεις όπως λυπάμαι και εγώ που το γράφω, ίσως έχεις ένα μερίδιο στην κάθαρση της προσωπικής σου ευθύνης  από τα παιδιά των παιδιών σου που θα αποκαλέσουν μαλακισμένη την ύπαρξη μας σε αυτή τη ζωή. Αν παραμείνεις ψύχραιμος αναλυτής και η αντίληψη σου για τον κόσμο συνεχίζει να ταυτίζεται με μια υποτιθέμενη γνώση που ορίζει τα προβλήματα έξω από την ατομική μας ευθύνη... απλώς θα είσαι ένας φονιάς των απογόνων και φυσικά μαλάκας στο διηνεκές ακόμη και μετά το θάνατο σου.




Υ.Γ
Αυτή την ανάρτηση δεν θα την μετατρέψω σε ηχητικό αρχείο γιατί δεν αντέχω να την ακούσω και ζητώ συγνώμη πρώτα από το φίλο μου, που για αυτόν το κάνω και κατ επέκταση από κάθε άνθρωπο που έχει αδυναμία όρασης.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/2/12

    ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΩΣΤΑ!!!!!!!!
    ΜΙΜΗΣ ΚΩΤΣΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Μίμη μου τώρα πήρα χαμπάρι τον σχολιασμό σου, αλλά η εκτίμηση μου είναι διαρκής σε εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή